... Читайте новий номер семінарійного часопису "Слово"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Visits

 Погода в Україні
 
Читайте новий номер семінарійного часопису "Слово" PDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011 17:53
Нещодавно вийшов друком 45 номер суспільно-релігійного часопису Дрогобицької Духовної Семінарії «Слово». Основною його темою є сенс християнського подвигу. У цьому номері наголошено на основній меті життя християнина – прямування до святості й досконалості. Його завданням є допомогти зрозуміти складні моменти в житті, пізнати його сенс, поглибити розуміння його духовного виміру. Висвітлюючи головну тему цього номеру, дописувачі пояснюють сенс християнської аскези як приготування до успадкування нового життя, окреслюють значення та важливість милостині, порушують проблему дволикості християнина....
У розділі «На гранях часу» пропонуємо Вашій увазі інтерв’ю з Преосвященним Владикою Венедиктом, який ділиться досвідом власного духовного життя та дає цінні духовні поради.
У рубриці «Слово до молоді» знайдете відповідь на запитання: чи корисно мріяти? Автор статті аналізує феномен мрій, підкреслюючи їх позитивні моменти, а також вказуючи на певні небезпеки для духовного життя, що вони можуть спричинити.
Багата цікавими фактами стаття про день рідної мови, яка розповість про його історію та причини встановлення. Тут знайдете також роздуми про те, чим є рідна мова для людини, народу, нації…
З нагоди 150-річниці від дня смерті Тараса Шевченка рубрика «Особистість» познайомить Вас з непересічною постаттю – педагогом, поетом, суспільним діячем – Констянтиною Малицькою, діяльність котрої проходила у світлі натхнення Кобзаря.
Розділ «Подих скинії» містить наступні матеріали:
У рубриці «Ікона» продовжуємо цікаве дослідження про формування та розвиток української ікони. Цього разу стаття о.д-на Михайла Олійника розповість про Перемишльську іконописну школу.
Рубрика «Літургія церкви» продовжує пояснення Божественної Літургії, зокрема – Літургії жертви.
Рубрика «Святиня» розповість про історію давнього відпустового місця нашої єпархії – Пацлавської Кальварії. Одна його частина знаходиться сьогодні на території сучасної Польщі, а інша – поблизу с. Губичі Добромильського деканату. Проща сюди відбувається щороку на свято мучеників Макавеїв. У статті розповідається про Хресну дорогу, Пастушкову Церкву та чудотворну ікону Матері Божої Пацлавської.
Традиційно, на останніх сторінках часопису розміщено літопис зі світлинами про найважливіші останні події в семінарії. Також тут Ви зможете дізнатися враження та відгуки наших братів-місіонерів, котрі на Різдвяні свята проводили місії на сході та півдні України та більше довідатися про життя наших тамтешніх парафій (є контактні дані греко-католицьких громад у східних і південних регіонах України).
Для того, щоб придбати новий номер часопису «Слово» звертайтесь до Дрогобицької Духовної Семінарії або до отців-парохів.