... Початок нового навчального року в Дрогобицькій Духовній Семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< September 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Visits

 Погода в Україні
 
Початок нового навчального року в Дрогобицькій Духовній Семінарії [ФОТО] PDF Print E-mail
Sunday, 04 September 2011 15:05

Початок 2011-2012 навчального року3 вересня 2011 р. Б. в Дрогобицькій Духовній Семінарії урочисто розпочався новий навчальний рік. Літургійні святкування з цієї нагоди розпочались о 10.15 год., коли уся семінарійна братія соборно зібралася в семінарійному храмі на служіння І і ІІІ Часів. Опісля о 10.45 усі присутні зустріли преосвященного владику Юліана (Вороновського), єпископа Самбірсько–Дрогобицького, який у співслужінні священиків-викладачів і родичів семінаристів і численних гостей відслужив Архієрейську Божественну Літургію.

  У своїй проповіді під час Літургії о. Григорій Комар, проректор з виховання, наголосив на трьох аспектах формації семінариста, порівнявши її до будівництва дому, наріжними каменями якого є духовне та інтелектуальне зростання. А братам першокурсникам, які цього року вперше переступили семінарійний поріг, отець Григорій наголосив, що семінарія це не тільки стіни чи будинок, а перш за все спільнота любові.

 

Після завершення Божественної Літургії владика Юліан здійснив Чин посвячення підрясників для братів ІІ курсу, опісля окропив братів та всіх присутніх свяченою водою. Звертаючись до семінаристів, Преосвященний владика підкреслив важливість служіння священика, за допомогою якого Бог спасає людину. Саме тому семінаристу так важливо відповідально готуватись до цього великого завдання.

Закінчилося дійство святковим обідом, а семінаристів І курсу та їхніх батьків ректорат запросив до актового залу, щоб детальніше ознайомити їх з життям та діяльністю семінарії.

У неділю, 4 вересня 2011 р.Б., в актовому залі відбулася загально-семінарійна зустріч, під час якої, зокрема, силами студентського самоуправління було вибрано декана семінарії. Ним став семінарист 5 курсу Іван Турчин.

Бажаємо братам семінаристам на початок нового академічного року, щоб Господь направляв стопи їхні на діло заповідей своїх!

 

Див. фоторепортаж про подію: