... Семінаристи на Пасхальних місіях в м. Рожище [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи на Пасхальних місіях в м. Рожище [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 14 травня 2018 14:20

altНа цьогорічні Пасхальні вакації брати Ростислав Тустанівський (4 курс) та Олексій Стадник (3 курс) вирушили на місії до Луцького екзархату в м. Рожище Волинської області. У місті на єдиній греко-католицькій парафії св. апостола та євангелиста Івана Богослова служить о. Сергій Василів, випускник Івано-Франківської семінарії.

По прибутті до місця призначення братів зустріли о. Сергій зі своєю сім'єю. Перепочивши з дороги брати попрямували на вечірнє богослужіння Утрені Страстей ГНІХ. Наступного дня, у Страсну п'ятницю зранку, була звершена Вечірня з винесенням Плащаниці, у якій брали участь багато парафіян. Після богослужіння брати чергували біля Плащаниці, прибирали в храмі та на території. З ініціативи отця Сергія та завдяки парафіянину п. Петру на подвір'ї церкви постала копія Гробу Господнього з встановленою в середині Плащаницею і Пасхальне яйце, у центрі якого є ікона Воскреслого Христа, а також фотографії з життя парафії. Священик активно використовує сучасні технології для душпастирських цілей, а тому парафія активно розвивається.

На празник Світлого Христового Воскресіння богослужіння розпочалися о другій годині ночі. Увечері була відслужена Великодня Вечірня, після чого відбулися гаївки, у якій брали участь діти парафії. У Світлий понеділок брати вирушили додому.

Семінаристи висловлюють подяку Господу Богу, Його Пречистій Матері та всім святим. Брати вдячні владиці Григорію, духівнику Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці, ректорату семінарії за можливість побувати на місіях. Семінаристи особливо дякують отцю Сергію, їмості Христині та їхнім дітям за спільне проведення Великодніх свят.

Див.фоторепортаж: