... Пасхальна радість у місті Токмак [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальна радість у місті Токмак [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 12 травня 2021 14:34

altЗ 29 квітня по 3 травня 2021 р. Б. дрогобицькі семінаристи третього курсу Андрій Капустинський і Дмитро Голик побували на Сході України, допомагаючи у святкуванні великодніх урочистостей на місійних теренах Донецького Екзархату у м. Токмак Запорізької області. Цією парафією на даний час опікується о. Іван Герасимлюк, випускник Дрогобицької духовної семінарії.

У Велику п’ятницю братія допомогала місцевому душпастирю при храмі, а також брали участь у майстер-класі з писанкарства. Ввечері молилися Вечірню з виставленням плащаниці. У Велику суботу о 9:00 була відслужена Єрусалимська Утреня, а ввечері - Вечірня з Літургією св. Василія Великого. У неділю, на саме свято Воскресіння Христового, о 03:30 брати разом з Отцем вирушили в сусідні села, щоб звершити Чин освячення пасок. О 6:00 розпочались Пасхальні богослужіння в м. Токмак. Спочатку семінаристи молились Надгробне та Пасхальну утреню, а по їх завершенні – Божественну Літургію св. Йоана Золотоустого. По закінченні богослужінь був святковий пасхальний сніданок з парафіянами. Ввечері брати відвідали о. Василя Пастуха, який опікується парафією св. пророка Іллі в с. Снігурівка. У Світлий понеділок семінаристи разом з отцем відвідали місцевих волонтерів. Впродовж місій дрогобицькі семінаристи також допомагали отцеві приготувати храм до світлого празника Воскресіння Христового, а також супроводжували співом богослужіння.


Брати висловлюють свою щиру вдячність о. Івану Герасимлюку та його сім’ї за теплий прийом і неоціненний досвід, який отримали на місійних теренах. Щиро дякують владиці Григорію (Комару), духівнику братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці", та ректорату ДДС за надану можливість відвідати місійні терени.

Див.фоторепортаж:

Підписуйтесь ✅ і слідкуйте за фото- і відео-матеріалами тут: