... Семінаристи довідались про психологічну допомогу учасникам бойових дій [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи довідались про психологічну допомогу учасникам бойових дій [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 11 березня 2017 20:44

alt11 березня 2017 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбувся семінар для семінаристів та священнослужителів на тему: "Психотравмуючі наслідки воєнних дій на Сході України: наше служіння як відповідь на нові виклики війни АТО", організований Координаційною радою з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої Курії УГКЦ (координатор – п. Іванна Гудь). Головним доповідачем був п. Володимир Станчишин, практичний психолог, психотерапевт Центру психічного здоров’я при Шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького.

Програма семінару була такою:
- Реєстрація учасників та отримання ними роздаткових матеріалів.
- Вітальне слово. Молитва на початок робочого дня.
- Перша теоретична лекція на тему: "Психологічна травма. Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР)". В даній тематиці йшлось про ознаки ПТСР; погляди на травму; класифікація травмуючих подій; етапи проведення терапії.
- Кава-перерва.
- Друга теоретична лекція на тему: "Депресія. Пережиття втрати. Ускладнена реакція на втрату". В ній лектор розповів про види депресій; фактори, що впливають на її розвиток; симптоми та способи самодопомоги.
- Обідня перерва.
- Третя теоретична лекція на тему: "Суїцидальна поведінка", де оратор розповідав про небезпеку цього явища, наводячи безліч причин, які призводять до цієї згубної дії, а також різного роду застереження та заходи, які зможуть вберегти людське життя.
- Практична частина, яка стосувалася ознайомлення семінаристів з напрямками діяльності Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої Курії УГКЦ.
- Заповнення семінаристами бланків зворотнього зв’язку, щоб виразити свої враження від почутого, а також пропозиції та побажання.

На завершення семінару з подячним словом виступив проректор з навчальної частини о. Роман Андрійовський, який подякував доповідачам, зазначивши, що отримані знання допоможуть семінаристам у мабутньому душпастирському служінні.
Див.фоторепортаж: