... Дрогобицькі семінаристи на місіях у Козятині [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи на місіях у Козятині [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 25 квітня 2015 11:48

altНа Великдень брати-другокурсники Мелешко Андрій, Салій Василь і Карпінець Євген побували у м. Козятин Вінницької області (Київська архиєпархія), де вже 3-й рік ревно трудиться випускник нашої семінарії о. Антон Борис. Для потреб вірних існує невелика каплиця Різдва Христового, яка знаходиться на території будинку пристарілих, проте міська влада вже виділила земельну ділянку на будівництво нового храму.

Місто Козятин - районний центр Вінницької області з населенням близько 25 тис. осіб, є важливим транспортним вузлом, адже тут знаходиться Козятин I — вузлова станція Південно-Західної залізниці. Щодо релігійної ситуації, то крім греко-католиків, у місті є також парафії УПЦ КП, УПЦ МП, римо-католицька громада, а також кілька протестантських спільнот. Ось з такими реаліями стикнувся о. Антон, приїхавши з молодою дружиною у Козятин, і відразу завзято взявся до праці. В цей час вже існувала ще молода греко-католицька громада, яка за час служіння отця чисельно значно зросла. Важливим досягненням спільноти стало отримання ділянки для будівництва нового храму.

Отець Антон з сім'єю гостинно прийняли семінаристів у своїй домівці. Брати супроводжували співом всі богослужіння, допомагали готувати каплицю до свята. Також активно долучались до праці по господарству. У вільний час отець познайомив братів з містом. У суботу ввечері було освячено перші кошики з пасхальними стравами.

Урочисте пасхальне богослужіння, яке розпочалось у неділю о 4 ранку, зібрало понад півсотні вірних. Після освячення пасок і привітального слова, отець з братами відправились до будинку пристарілих, де також благословили пасхальні наїдки. В цей же день з радісною звісткою про воскресіння відвідали парафіян, які раді були прийняти в гостях семінаристів з Дрогобича.

Після обіду брати взяли участь у молитві за Україну, яка об'єднала усі християнські церкви і спільноти міста з єдиною метою - випросити в Бога кращої долі для нашого народу. В рамках цієї молитви о. Антон виголосив проповідь, а також привітав усіх присутніх зі святом. Це був останній пункт місійної подорожі семінаристів: уже ввечері, подякувавши сім'ї отця за гостинність, браття потягом вирушили додому, щоб і в сімейному колі розділити радість Воскресіння.

Див.фоторепортаж: