... Суми зустріли воскреслого Христа
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Суми зустріли воскреслого Христа PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 27 квітня 2015 15:36

alt08.04.2015 р. Б. семінаристи ІІІ-го курсу Андрій Лоїш і Шумик Юрій вирушили на Пасхальні місії у м. Суми, на парафію Введення в Храм Пресвятої Богородиці. Їх радо зустрів о. Олександр Дядя, декан і протосинкел Харківського екзархату. Цьогорічні місії братів були дуже насичені і надзвичайно цікаві.

Місто Суми є великим обласним центром, але, на жаль, там тільки одна греко-католицька громада, якою дбайливо опікується о. Олександр. У четвер брати взяли участь у Великій Вечірній з Літургією Василія Великого. Парафіяни з радістю сприйняли нових молільників і їхній церковний спів. На час перебування в Сумах брати поселилися у плебанії римо-католицького священика, який підтримує дружні відносини з о. Олександром.

У Страсну П’ятницю отцем було організовано прибирання храму і приготування до вечірніх богослужінь. Священик з братами відслужили Царські Часи, Вечірню з винесенням Плащаниці і Єрусалимську Утреню. У Велику Суботу, після ранкової Літургії, брати відправилися у Гадяцький район Полтавської області до греко-католицької родини з Закарпаття. Після вечері всі разом поїхали до храму, який знаходиться на території Нафтопереробного заводу. Опівночі була відправлена перша Великодня служба і посвята пасок. Відтак, вночі ночі брати вирушили у м. Суми, де о 7 год. ранку була відслужена Пасахальна Утреня і Літургія. Після цього браття з парафіяними храму скуштували посвячену паску. Об 11 годині у військовій частині міста Сум була також відслужена Пасхальна Літургія для військовослужбовців із Західної України. А вже наступного дня браття вирушили додому до своїх рідних. Семінаристи складають щиру подяку владиці Григорію за сприяння у здійсненні Пасхальних місій.