... Пасхальні місії на Харківщині [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальні місії на Харківщині [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 11 травня 2016 14:11

altЦьогорічний Великдень брати Андрій Козар (5 курс) та Василь Салій (3 курс) провели у селищі Вільча Вовчанського району Харківської області. Семінаристи прибули на запрошення о. Сергія Коваля, який очолює парафію Покрови Пресвятої Богородиці у цьому селищі. Велика сім'я отця Сергія радо вітала братів у своїй домівці.

Село Вільче було створене у 1993 році для переселенців з Чорнобильської зони. Названий населений пункт на честь смт Вільче поблизу Чорнобиля, з якого були виселені всі жителі. Саме вихідці з Чорнобильської зони становлять основну частину мешканців селища.

Окрім греко-католицької громади, тут також діє парафія УПЦ МП. Очолює греко-католицьку спільноту о. Сергій Коваль. Отець є родом з м. Броди Львівської області. Відразу після закінчення семінарії священик вирушив на місійні терени. У Вільче отець служить вже 9 років. Крім цього о. Сергій виконує уряд керівника БФ «Карітас» у Харківському екзархаті. Разом з дружиною Русланою отець виховує 4 дітей.

Моляться вірні у каплиці Покрову Пресвятої Богородиці, яка знаходиться при центрі матері і дитини – благодійному проекті «Карітасу», який полягає у наданні тимчасового житла і допомоги одиноким матерям з дітьми, які прибули з зони АТО. На даний час у центрі мешкає 2 матері.

Брати супроводжували своїм співом усі богослужіння страсного тижня і великодніх свят. Також активно допомагали по господарству,працювали біля храму. У суботу, 30 квітня, отець з братами вирушили у Харків, де у модульному містечку для переселенців з Донбасу відбулось освячення пасок. Очолив чин освячення владика Василь (Тучапець), екзарх Харківський. 1 травня після обіду семінаристи разом з дітьми і молоддю водили гаївки біля церкви. Ще одна вагома подія відбулась 2 травня – хрещення 4-річної Софійки, яка разом з матір’ю приїхала з окупованої Горлівки і на даний час мешкає у центрі матері і дитини. Хресним татом став дрогобицький семінарист Андрій Козар. Брати також мали можливість поспілкуватись місцевими парафіянами, зокрема з переселенцями з Чорнобиля, а також і сучасними переселенцями з зони АТО.

Браття, сповнені вражень, 3 травня вирушили додому. Служіння на місійних теренах, спілкування, як з родиною отця, так і парафіянами стали новим, цінним досвідом на шляху братів до священства. Семінаристи висловлюють подяку сім'ї отця Сергія за теплий прийом, а також Братству "Введення в храм Пресвятої Богородиці" за надану можливість поїхати на місії.

Див.фоторепортаж: