... Радісна звістка Христового Різдва залунала в Республіці Молдова [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Радісна звістка Христового Різдва залунала в Республіці Молдова [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 01 лютого 2019 17:30

altНа Різдвяні свята до української греко-католицької громади міста Кишинева (Молдова) завітали семінаристи III курсу Дрогобицької духовної семінарії Бережанський Олег та Мисак Ярослав. Там братів радо зустріли о. Роман Поправка, настоятель парафії, та сотрудник о. Ігор Плєвський.

Розпочався цикл Різдвяних богослужінь Великими Царськими Часами та Божественною Літургією в духовно-культурному та інформаційному центрі ім. митрополита Андрея Шептицького. Провадили богослужіння о. Роман Поправка у співслужінні о. Ігора Плєвського, а брати супроводжували богослужіння Різдвяними піснеспівами. Також братія мала можливість відвідати та ознайомитися із працею реабілітаційного центру для узалежнених, який розташований неподалік Кишинева в с. Ставчени, керівником якого є о. Ігор.

6 січня були відслужені Велике Повечір’я з Литією та Божественна Літургія. Брат Олег виголосив проповідь, в якій поділився з парафіянами думками щодо євангельського уривку, в якому подавався родовід Ісуса Христа та історія Його народження. А брат Ярослав зачитав Різдвяне послання владики Йосифа (Міляна), голови ПМВ. Наприкінці семінаристи заколядували, а вірні радісно підхопили молодечий спів, створивши справжнє свято. Цього вечора в духовно-культурному та інформаційному центрі ім. митрополита Андрея Шептицького за добрим українським звичаєм в присутності отців та семінаристів відбулось святкування Навечір’я Різдва. Браття розповіли місцевим дітям про традиції святкування Різдва, а також символіку 12-ти свят. Покуштувавши куті, борщу, вареників, риби та грибів та інших страв, присутні наповнили центр дзвінкою колядою.

7 січня була відслужена Святкова Літургія. По завершенні богослужіння до храму завітав єпископ РКЦ в Молдові Антоній Коша, який звернувся до вірян з вітальним словом. Опісля брати привітали владику колядою. На завершення відбулось спільне частування, організоване єпископом. В цей же день брати Ярослав та Олег разом з о. Романом відвідали Посольство України в Молдові і поділились радістю народження Месії колядками.

Семінаристи висловлюють щиросердечну подяку усім, хто спричинився до реалізації і провадження цієї місійної поїзди, а головно духівнику Братсва «Введення в храм Пресвятої Богородиці» – преосвященному владиці Григорію (Комару).

Див.фоторепортаж: