... Студенти ДДС взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції УГКЦ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< червня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Студенти ДДС взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції УГКЦ [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 19 червня 2015 10:31

alt12 червня 2015 р. Б. у Київському Національному університеті ім. Тараса Шевченка відбувалася перша Всеукраїнська науково-практична конференція серед студентів семінарії УГКЦ, під час якої студенти розважали над реаліями, викликами та перспективами християнства у Україні. Участь у конференції взяли семінаристи Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Дрогобицької, Київської семінарій УГКЦ, Васильянського інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа Велямина Рутського та студенти Українського Католицького Університету, Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка (КНУ) та Київського університету ім. Бориса Грінченка. Ініціатором проведення такої конференції була Київська Трьосвятительська духовна семінарія.

Розпочалася конференція не в КНУ, але в екуменічній каплиці на алеї Героїв Небесної Сотні, де семінаристи взяли участь у Божественній Літургії. 

Згодом в університеті учасників конференції привітав Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), Глава і Отець УГКЦ, також із словами привітання до присутніх звернулися Анатолій Євгенович Конверський, декан філосовсього факультету КНУ, та Іван Казимирович Патриляка, декан історичного факультету КНУ. Після слів привітання відбулося пленарне засідання, під час якого із доповідями виступили владика Борис (Гудзяк), о. д-р Богдан Тимчишин, о. д-р Іван Дацько, кандидат історичних наук Олег Турій та о. Андрій Зелінський. По обіді можливість виголосити свої доповіді у тематичних секціях мали і самі учасники конференції. В залежності від тем доповідей учасники були поділені на 4 секції: історія, екуменізм, пастирі Церкви в Україні та Церква-Революція Гідності-АТО.

На завершення були відведені підсумки, а із словом привітання до семінаристів та студентів університетів звернувся Блаженніший Любомир (Гузар). Присутні мали можливість поставити Блаженнішому свої запитання.

Див.фоторепортаж: