... Митрополит Андрей (Шептицький): страждання, жертва, мудрість [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Митрополит Андрей (Шептицький): страждання, жертва, мудрість [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 02 листопада 2015 20:22

alt2 листопада 2015 року таку тему перед семінарійною спільнотою представив о. Андрій Чировський, засновник та директор інституту Східнохристиянських Студій ім. Митрополита Андрея Шептицького в Оттаві (Канада), учасник студійної Київської групи, яка вела діалог про можливість сопричастя нашої Церкви з Царгородським патріархатом, головний редактор наукового богословського періодичного видання "Логос", автор багатьох богословських праць.

На початку ректор семінарії о. Мирон Бендик представив гостя, а також розповів про свої враження від спілкування і співпраці з отцем Андрієм, з яким познайомився ще в часи виходу нашої Церкви з підпілля. Отець-ректор розповів, що гість є уродженцем США, рукоположений на ієрея патріархом Йосифом у 1980 р.

Отець Андрій розпочав свій виступ з відповіді на питання, про те, що саме зацікавило його у постаті митрополита. Відповідаючи, доповідач пригадав свої семінарійні роки в Римі, коли спілкувався з патріархом Йосифом. "Патріарх завжди нам говорив про свого попередника митрополита Андрея. Для нього не було більшого авторитета і він в усьому взорувався на нього,"- зазаначив отець.

За словами отця, "митрополит Андрей полюбив український народ за його страждання, який у цьому стражданні був подібний до самого Господа Ісуса Христа." Доповідач розповів численні приклади любові і відданості владики Андрея своєму народові. "Любов митрополита на є лише людською любов'ю. Це Божа любов, яка проявляється через людину," - відзначив о. Андрій.

Андрей Шептицький, як розповів доповідач, сам просив Господа про мудрість і завжди цитував Послання святого Якова: «Якщо комусь із вас бракує мудрості, просіть у Господа і Він дасть вам її». Тому владика Андрей благав, щоб ми щодня просили у Бога його божественної мудрості. Адже людина перешкоджає Богові творити через себе Його діла. "Нам треба мудрості, щоб знати, як поводитися і вміти бачити світ з Божої перспективи."

На завершення слово взяв владика Ярослав (Приріз), який подякував о. Андрію за його візит і його виступ, який за словами архиєрея був "ще одним діамантом до ікони митрополита Андрея". Семінарійна спільнота висловила свою вдячність гучними оплесками і многаліттям.

Див.фоторепортаж: