... Співробітник РЦ "Назарет" дав семінаристам корисні поради для праці з алкозалежними [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Співробітник РЦ "Назарет" дав семінаристам корисні поради для праці з алкозалежними [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 21 лютого 2017 21:33

alt21 лютого 2017 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбулась чергова серія "Цікавих зустрічей". Цього разу до семінарії завітав п. Юрій Тарнавський, який є співпрацівником Всецерковного реабілітаційного центру для узалежнених "Назарет", що у м. Дрогобич (Рихтичі). Лектор підготував для семінаристів доповідь на тему: "Алкогольна залежність: симптоми, наслідки, допомога".

Він акцентував увагу слухачів на важливості даної проблеми, з якою кожен священнослужитель стикається впродовж свого служіння. Адже залежні люди часто приходять за допомогою насамперед до духовних осіб. Доповідач навів 3 реакції, які можуть виникнути на парафії у відповідь на проблему:
- ігнорувати залежну людину, не надаючи проблемі вагомого значення;
- загострити ситуацію, критикуючи та осуджуючи хворого;
- поставитись до проблеми, ставлячи себе на місце хворого;
Наступним кроком волонтера була розповідь про симптоматику даного захворювання, та його наслідки в майбутньому. На завершення лектор відповів на поставлені слухачами питання, і пообіцяв ще повернутись. Опісля виступив проректор з навчальної частини о. Роман Андрійовський, який подякував п. Юрію за змістовну доповідь, та заохотив семінаристів поставитися до даної проблематики вкрай серйозно, бо в майбутньому душпастирському служінні їм доведеться спілкуватися з особами, залежними від алкоголю.
Див.фоторепортаж: