... Семінаристи відвідали Реабілітаційний Центр "Назарет"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи відвідали Реабілітаційний Центр "Назарет" PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 12 вересня 2017 20:33

alt10 вересня 2017 року семінаристи VI курсу Дрогобицької духовної семінарії, разом з префектом семінарії о. Василем Вербіцьким, в рамках курсу «пастирська практика» (викладачем якого, власне, і є о. Василь) відвідали Реабілітаційний Центр “Назарет” та спільноту для бездомних людей «Наша хата». Цей день був днем відкритих дверей.

Семінаристи взяли участь у Божественній Літургії, супроводжуючи її богослужбовими піснеспівами. Після Літургії відбувся Чин водосвяття. Наступним пунктом у розпорядку дня відкритих дверей був святковий обід у формі фуршету. Також брати мали нагоду оглянути всі приміщення й територію, господарчі споруди, ознайомитись із побутом і життям обох спільнот. У приміщенні спільноти для бездомних «Наша хата» відбулася презентація про життя й специфіку служіння волонтерів у ній. Закарбувались братам у пам’яті слова о. Ігоря Шведа, духівника "Нашої хати": "Щоб зробити будь-яку велику й Божу справу в житті, важливими є насамперед щире бажання й люди, які допоможуть. А знання й навики прийдуть згодом уже в процесі праці, як наслідок». Приємно вразила семінаристів зустріч з волонтером «Нашої хати» італійцем, шістдесятиоднорічним Роберто з Верони. На запитання, як він опинився саме у цій глибинці та допомагає обездоленим українцям, відповів, що «досвід бідності відкрив йому на глибші духовні запити в житті, аніж просто бути успішним і жити лише для себе».

Опісля відбувся благодійний концерт християнської й народно-патріотичної музики на сцені, що на церковному подвір’ї реабілітаційного центру «Назарет». Брати Владислав Стефанишин, Віталій Миська та Андрій Нискогуз взяли активну участь у благодійному концерті, заспівавши три твори: дві духовні пісні та одну народну. Завершальним акордом дня відкритих дверей був футбольний матч.

Фото з фейсбук-сторінки Василя Голода