... У Дрогобицькій семінарії відбулись реколекційні науки [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобицькій семінарії відбулись реколекційні науки [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 09 вересня 2018 14:08

alt7-9 вересня 2018 року у Дрогобицькій духовній семінарії відбулися чергові реколекції, які провадив ієромонах монастиря с. Кохавино Жидачівського району о. Василь Оприско, ЧНІ. Розпочалися реколекції у п'ятницю по обіді представленням духовного провідника ректором семінарії о. Мироном Бендиком. Впродовж цієї духовної віднови брати мали можливість перебувати в молитві та мовчанці, читаючи духовну літературу та роздумуючи над власним покликанням.

У своєму вступному слові о. Василь привітав семінаристів з початком нового навчального року. Реколектант зазначив, що семінарія є школою, першим вчителем в якій є Христос. Порогом входження у духовну мандрівку став уривок з Євангелія, в якому йдеться про прибуття Ісуса до рідного Назарету (Лк. 4, 16-22). Отець порадив братії відчути емоційне ставлення нашого серця до почутого Божого Слова, адже правдивою проблемою для кожного з нас може бути те, що, подібно до жителів Назарету, можемо зовсім по-іншому сприймати Христа, думаючи, що ми все про Нього знаємо.

Ще одним важливим епізодом, на якому акцентував увагу о. Василь, став уривок Євангелія дня, у якому йдеться про чудесну ходу Ісуса по морі (Мр. 6, 45-53). На основі цього уривку проповідник закликав слухачів прийняти Ісуса, не тільки слухаючи Його Слово, але й дозволити Йому увійти в наше життя, аби буря пристрастей не поглинула нас. "Завданням кожного семінариста впродовж семінарійного життя є преображення старої людини в нову" - підкреслив оратор.

На першій реколекційній науці о. Василь озвучив основну тему наук: "Провідники народу Божого на пустині". За словами проповідника життя кожного християнина є своєрідною мандрівкою до небесного Єрусалиму, який повинен бути у постійному пошуку цієї дороги. Ієромонах звернув увагу на 3 важливі складові протягом цього духовного житейського паломництва:
- необхідно щоденно розпізнавати Божу волю, яка покаже нам пастки, які чигають на нас по дорозі.
- постійно досліджувати своє серце, роблячи іспит совісті.
- умови, в яких ми покликані реалізувати це служіння.

Наступного дня реколекційні науки розпочалися представленням двох великих біблійних провідників народу Божого - старозавітнього Мойсея та новозавітнього ап. Петра. "Переломний момент їхньої формації - це особиста зустріч з Господом", - підкреслив о. Василь. На основі діяльності цих двох мужів ієромонах намагався донести до аудиторії важливість випробувань на нашому тернистому шляху. Реколектант представив увазі слухачів вибрані уривки зі Святого Письма, в яких йшлося про їхні нелегкі випробування як провідників Божого народу.

На завершення о. Василь побажав майбутнім священнослужителям звільнитися від оманливих мрій про подальший успіх та не впадати у залежність від думок оточуючих, а цілковито довіритися Богові та радо прийняти служіння.

Опісля ректор семінарії о. Мирон Бендик виразив слова вдячності о. Василю за подану динаміку духовного зростання та висловив надію про подальшу співпрацю.

Див.фоторепортаж: