... Дрогобицькі семінаристи взяли участь у конференції, присвяченій блаженному священномученикові Никиті Будці [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи взяли участь у конференції, присвяченій блаженному священномученикові Никиті Будці [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 18 листопада 2018 17:23

alt15-17 листопада 2018 року дрогобицькі семінаристи взяли участь у V Міжсемінарійній науково-практичній конференції на тему: «Блаженний священномученик Никита (Будка) як приклад місіонаря та душпастиря». Конференцію організувала Тернопільська Вища духовна семінарія імені патріарха Йосифа (Сліпого) у Марійському відпустовому центрі у Зарваниці (далі МДЦ).

Після приїзду і поселення учасники конференції взяли участь в екскурсії МДЦ в Зарваниці. Під час екскурсії слухачів ознайомили з історією виникнення назви відпустового місця, а також вони мали нагоду бути в парафіяльному храмі Пресвятої Трійці, де в приділі зберігається чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері. Згодом у Соборі Зарваницької Матері Божої учасники конференції молилися Вечірню, яку відслужив о. ліц. Євген Кобильник, а наприкінці дня відбулася дружня зустріч семінаристів, під час якої вони мали чудову нагоду поділитися здобутим досвідом.

Наступного дня, 16 листопада, конференція розпочалась Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Луцький екзарх владика Йосафат (Говера) у співслужінні отців-настоятелів Тернопільської духовної семінарії та учасників конференції. Відтак, після привітальних слів ректора ТВДС о. ліц. Івана Римара, стартували пленарні засідання. У першій частині конференції випускник ТВДС, владика Йосафат (Говера), чітко окреслив основні риси сучасного місіонера. У наступній доповіді о. д-р. Віталій Козак поділився з учасниками конференції місійною діяльність єпископа Микити (Будки). По завершені першої частини пленарного засідання була перерва на каву, під час якої учасники мали чудову нагоду поспілкуватися з доповідачами.

Друга частина конференції стосувалась біблійних підстав місійності в апостола Павла, яку дуже енергійно представив о. д-р. Іван Січкарик. Наступна доповідь префекта о. ліц. Ігоря Драпака стосувалася місійного аспекту у священичій формації. О. д-р. Володимир Ковалковський завершив пленарні засідання чудовою доповіддю на тему: «Марія – Мати і взірець для священика в ХХІ століття». Перша половина дня конференції завершилась загальною дискусією.

Після обіду розпочались секційні засідання, які відбувалися у трьох секціях. Семінаристи мали можливість представити свої доповіді і відповісти на поставлені запитання. Після завершення секційних засідань модератори підбили підсумки групової праці, після чого о. д-р. Володимир Кавалковський подякував усім учасникам та побажав їм подальших успіхів у наукових дослідженнях.

У суботу, 17 листопада, по завершенні Божественної Літургії учасники конференції поїхали на екскурсію в місто Тернопіль. Розпочалася екскурсія в Катедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, у якому слухачів ознайомили з історією цього храму. Після цього відбулася екскурсія та обід в с. Березовиця, де навчаються семінаристи. Після урочистого обіду учасники конференції, переповнені цікавими враженнями, вирушили до своїх семінарій.

Брати висловлюють щиру вдячність всім, хто долучився до проведення конференції, а також ректоратові Дрогобицької духовної семінарії, який сприяв їм взяти участь в науковій конференції.

Див.фоторепортаж: