... У Дрогобицькій семінарії відбулися Великопосні реколекції [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобицькій семінарії відбулися Великопосні реколекції [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 15 березня 2021 15:30

alt12-14 березня 2021 р. Б. у Дрогобицькій духовній семінарії напередодні Великого посту пройшли дні духовної віднови. Реколекції провадив преосвященний владика Микола (Бичок), єпископ Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ. Впродовж реколекцій брати-семінаристи мали можливість почути корисні поради від владики Миколая щодо належного проведення Великого Посту та впорядкування свого духовного життя.

Розпочалися дні духовної віднови у п’ятницю з IХ Часу, після чого в актовому залі ректор семінарії о. Мирон Бендик представив братії реколектанта. У своїй вступній науці владика Микола наголосив на важливості реколекцій у духовній формації особи. «Реколекції – дні особливої присутності Бога у житті людині та її покликанні», – зазначив проповідник. Після Вечірні у своїй наступній науці єпископ зосередився на постаті св. Франциска з Асижу, який своїми діями випромінював світло Божої благодаті. За словами архиєрея, кожен християнин покликаний стати світлом для ближніх, щоб принести Христа в їхні серця.

У суботу після Утрені та І Часу була відслужена Божественна Літургія, яку очолив владика Микола у співслужінні отців-префектів Романа Копача та Богдана Хом’яка. Проповідник роздумував над рядовим Євангелієм про милостиню (див. Мт 6, 1-13) і тим самим визначив тему роздумів на увесь реколекційний день. У своїх наступних науках єпископ стимулював семінаристів як майбутніх священиків позитивно відгукуватися на потреби ближніх, адже вони є руками Божими, якими Бог спасає.

Наступного дня після недільних богослужінь проповідник впродовж дня роздумував над євангельським уривком дня про прощення та справжній піст (див. Мт 6, 14-21). Архиєрей підкреслив головні перешкоди до прощення, серед яких гордість, заздрість і бажання помсти. «Неспроможність пробачити свого ближнього є результатом віддалення від Бога. Для того, щоб стати готовим пробачити свого ближнього, потрібно відновити зв’язок з Богом шляхом приборкання своїх емоцій. У цій важливій справі доцільно знайти духовного порадника», - зазначив владика Микола.

На завершення архиєрей закликав братів не гаяти часу впродовж навчання в семінарії, а використовувати його для власного зростання та на благо усієї Церкви. Відтак реколектант висловив слова подяки братам та отцям за теплий прийом та гостинність. Ректор семінарії о. д-р Мирон Бендик подякував владиці за його плідне служіння і на згадку про ці реколекції ректор вручив владиці наукові доробки Дрогобицької семінарії та пам’ятний подарунок.

Див.фоторепортаж: