... Початок Страсного тижня у семінарії [ВІДЕО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Початок Страсного тижня у семінарії [ВІДЕО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 11 квітня 2023 20:14

pochatok strasnoho tyzhnya u seminariyi 202310 та 11 квітня 2023 р. Б., у Страсні понеділок та вівторок, у каплиці Дрогобицької духовної семінарії відслужили Літургію Напередосвячених Дарів, яку очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні з о. Романом Андрійовським, проректором з навчання, та о. Богданом Хом'яком, префектом семінарії.

Літургія напередосвячених Дарів – це богослужіння, яке в сучасній практиці відправляється у будні дні Великого Посту. Це ніщо інше ніж Вечірня з Чином Причастя євхаристійним Хлібом, освяченим в той день, коли устав дозволяє служити Божественну Літургію Св. Івана Золотоустого чи Св. Василія Великого (тобто у суботу чи неділю). Літургія Напередосвячених  Дарів містить гарні молитви, які вказують на важливість Євхаристії і про дари, які ми отримуємо у цьому Таїнстві. Вона зберегла багато цікавих давніх елементів, яке у звичайних вечірніх богослужіннях тепер зникли.  Це, наприклад, обряд благословення мирян священнослужителем запаленою свічкою  зі словами “Світло Христове просвічує всіх”. Також вона містить елементи давньої літургійної катехизи, яку колись упродовж Великого посту виголошували для тих, зто готувався до Хрещення - їм читали уривки зі Старого Завіту.

"Дійшовши, вірні, до спасенного страждання Христа Бога, невимовне Його довготерпіння прославмо, щоб Він милосердям Своїм воздвиг із Собою і нас, умертвлених гріхом, як Благий і Чоловіколюбець", – стихира понеділка Страсного тижня на "Господи, візвав".

Відео ("Нині сили небесні з нами невидимо служать")

 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua