... Семінаристи пом'янули владику Юліана (Вороновського) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< February 2016 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
           

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи пом'янули владику Юліана (Вороновського) [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 29 February 2016 16:04

alt28 лютого 2016 року виповнюється 3 роки з дня смерті владики Юліана (Вороновського), першого єпарха Самбірсько-Дрогобицького. З цієї нагоди у актовому залі семінарії відбувся Вечір пам'яті, яким семінаристи черговий раз вшанували засновника, опікуна і духовного батька нашої альма-матер. Окрім семінаристів, віддати шану владиці Юліану прийшли духовенство та миряни Дрогобича. Організатором заходу виступило Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці".

Першим ділився спогадами отець-студит Петро Гладій, який розповів про життя і підпільне служіння спочатку ченця студійського уставу, а згодом і єпископа підпільної Церкви владики Юліана. Отець, який був очевидцем тих подій, дуже яскраво змалював життя Церкви у ті непрості часи і роль у її розвитку покійного архиєрея.

Відтак слово взяла сестра Юліта Похудай, інокиня судійського уставу, ще один свідок служіння владики Юліана у часи підпілля. Також братія і гості Вечора пам'яті мали змогу переглянути відеоролик про покійного єпископа і почути одну з його проповідей.

Продовжились поминальні заходи панахидою у каплиці семінарії, яку очолив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. "Правило віри, образ лагідности - такими словами ми величаємо святителів у церковних піснеспівах. Ці слова справедливо можна віднести до владики Юліана", - сказав єпископ у своєму слові. "Він залишив нам усім великий заповіт, який ми маємо виконати в ім’я його пам’яті — це любов до нашої Церкви, розбудова її та увінчання патріархатом", - зазначив проповідник, наголосивши, що сьогодні ця місія лягає на наші плечі, тому закликав до ревної і сумлінної праці.

Див.фоторепортаж: