... Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці" вшанувало річницю смерті свого засновника [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2016 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці" вшанувало річницю смерті свого засновника [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2016 18:37

alt22 березня 2016 року Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці" відзначило 92-гу річницю з дня смерті свого засновника, великого мужа нашої Церкви о. Ісидора Дольницького. У актовому залі семінарії відбувся Вечір пам'яті, під час якого братчики мали можливість розважити над життям отця Ісидора, поглянути на плоди його праці і побачити в ньому взірець для наслідування.

Розпочались поминальні заходи з панахиди, яка була відслужена у Катедральному храмі Пресвятої Трійці, і яку очолив духівник Братства владика Григорій (Комар) у співслужінні духівника семінарії о. Йосифа Бабія. У своїй проповіді владика звернув увагу на чесноту смирення, яку посідав о. Ісидор, хоча по-людськи мав чим пишатися. Проповідник закликав кожного семінариста плекати у собі цю чесноту, яка має стати основою священичого служіння, що без смирення ризикує перетворитися на "діяльність". Також єпископ наголосив, що сьогодні о. Ісидор молиться за кожного братчика, є нашим духовним батьком, вболіває над нашими духовними злетами і падіннями.

Владика пригадав ще одну знаменну подію в житті нашого Братства: рівно 15 років тому відбулась перша молитва братчиків. Проповідник висловив подяку тим кільком зачинателям, чия справа, за молитвами о. Ісидора, розвивається і процвітає і по сьогодні.

Відтак у актовому залі семінарії відбувся вечір пам'яті о. Ісидора Дольницького. За солодким частуванням братська спільнота ще раз пригадала собі внесок отця-прелата у розвиток нашої Церкви. Браття декламували вірші. Відтак переглянули фільм про життєвий шлях о. Ісидора. На завершення владика Григорій закликав, наскільки це можливо, наслідувати святе життя нашого Опікуна. Доказом його святості, за словами єпископа є Братство, яке сьогодні успішно діє у наших семінаріях.

Див.фоторепортаж: