... Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці" здійснило прочанську мандрівку [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці" здійснило прочанську мандрівку [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 07 April 2017 20:22

alt6-7 квітня 2017 року відбулась проща Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці" приурочена 125-літтю від дня народження патріарха Йосифа (Сліпого). Впродовж прощі братчики побували у Зарваниці, Заздрості та Львові, де мали можливість вшанувати відомі святині, помолитись перед чудотворними іконами, а також дізнатись про родинне гніздо патріарха Йосифа.

6 квітня, в обідню пору, братія, на чолі з префектом семінарії о. Василем Вербіцьким, вирушила до с. Зарваниця, що у Теребовлянському районі Тернопільської області. Прибувши до місця призначення, брати, розмістившись на нічліг, вирушили на нічні чування з нагоди празника Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, які тривали до пізньої ночі. Спочатку братчики помолились Акафіст до страстей Христових, крокуючи символічною хресною дорогою та роблячи через кілька метрів невеликі зупинки. Також було відслужено панахиду за о. Василя Поточняка, який був префектом нашої семінарії. Опісля усі попрямували до храму, де були відслужені Велике повечір`я з Литією, Утреня та Божественна Літургія. Очолив богослужіння префект о. Василь Вербіцький, який у свої проповіді зазначив, що ця духовна мандрівка є нагодою розважити над власними вчинками, які ми вчинили під час Великого Посту. По завершенні Літургії відбулось мирування, після якого брати пішли на нічний відпочинок.

Вранці брати відвідали село Заздрість, у якому народився та зростав великий провідник нашого народу і нашої багатостраждальної Церкви, муж віри та людина науки, нескорений борець за свободу патріярх Йосиф Сліпий. У Заздрості поруч з хатою Блаженнішого споруджено новий будинок музейного комплексу в 1997-99 рр., завдяки ентузіязму членів товариства «Святої Софії» у США та жертвенності доброчинців. Там знаходиться меморіальна каплиця-церква, де брати мали змогу помолитися VI час; музейні приміщення, у яких зберігаються особисті речі Блаженнішого Йосифа, предмети одягу, книги, документи, світлини тощо, а також кімнати, в яких відбуваються наукові конференції та зайняття з молоддю. Екскурсоводом була їмость Марія Козак, яка розповіла братам багато цікавого з життя Кардинала, а також показала його рідну домівку та речі, які належали йому та його родині. О. Василь від імені усієї семінарійної спільноти подякував їмості за змістовну та повчальну екскурсію.

Далі була поїдка до міста Лева, а саме на Личаківський цвинтар, де відбулась панахида за Опікуном Братства о. Ісидором Дольницьким. А відтак, сповнені вражень брати, повернулись до семінарійної домівки.

Див.фоторепортаж: