... Пасхальні місії в Приморську [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 26 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Пасхальні місії в Приморську [ФОТО] PDF Print E-mail
Tuesday, 25 April 2017 16:35

altВеликдень 2017 року брати Василь Салій (4 курс) і Степан Фурів (1 курс) провели у м. Приморськ Запорізької області, яке є частиною Донецького екзархату УГКЦ. Очолює місцеву парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці випускник Дрогобицької духовної семінарії о. Юрій Драпак. У Приморську отець служить лише 4 місяці, однак своєю сумлінною і ревною працею встиг уже чимало зробити для розбудови парафії.

Невелике містечко Приморськ (населення – прибл. 12 тис. мешканців) є районним центром Запорізької області, знаходиться на узбережжі Азовського моря. Місто має статус курортного, тут багато баз відпочинку, оздоровчих таборів, куди влітку з’їжджаються чимало відпочивальників. З 2011 року у місті почала діяти парафія УГКЦ. До недавнього часу громадою опікувались отці-редемптористи, які приїжджали з сюди з м. Бердянськ (прибл. за 40 км), де мають свій монастир. А в грудні 2016 року парафія отримала нового настоятеля – о. Юрія Драпака, який замешкав безпосередньо у Приморську і має змогу всі свої сили присвятити на розвиток парафії. Сьогодні вірні моляться у старенькій хатині, переобладнаній у каплицю. Найближчим часом планується розпочинати працю над зведенням храму.

Брати прибули до Приморська у Страсний четвер вранці. Після короткого відпочинку, семінаристи відправились на парафію, де разом з отцем і парафіянами прибирали територію навколо каплиці. А відтак помолились першу спільну молитву – Утреню Страстей. Брати супроводжували свої співом усі богослужіння Страсного тижня і Великодня, а також допомагали отцю у різних господарських справах. Зокрема важливою частиною місій стала підготовка до архієрейської Божественної Літургії, яка мала відбутись у Світлий понеділок. Для цього було споруджено і прикрашено літню каплицю, оскільки очікувався прихід на Літургію великої кількості вірних. Отцю і братам у цій справі активно допомагали прихожани а також сестра-служебниця Катерина, родом зі Словаччини.

У неділю Пасхи, окрім богослужіння у Приморську, отець разом з братами відправився на ще одну парафію у с. Нововасилівка, де також була відслужена Божественна Літургія і посвячено великодні кошики. Відтак разом з сестрою Катериною поїхали у м. Мелітополь, щоб привітати місцевих отців зі святом Пасхи. У Світлий понеділок до Приморська завітав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький УГКЦ, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію, у співслужінні священиків екзархату. Літургію служили надворі, оскільки каплиця не могла помістити усіх молільників, які прийшли на молитву. Окрім дрогобицьких семінаристів, на Літургії були присутні також брати з Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, а також брати-студенти редемптористи. Семінаристи супроводжували молитву своїм співом, прислуговували біля архієрея, паламарували. Літургія зібрала численних вірних не лише з Приморська, а й з Мелітополя, Запоріжжя. Молитовне дійство зацікавило багатьох жителів Приморська – усі, хто проходив чи проїжджав повз, зупинялись, молились, слухали. Ця Літургія стала завершенням місій для дрогобицьких семінаристів – вже невдовзі по її завершенні браття відправились додому, щоб і своїх рідних привітати зі світлим празником Христового Воскресіння.

Брати висловлюють подяку владиці Григорію (Комару), Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» за надану можливість відвідати місійні терени, а також о. Юрію Драпаку, п. Михайлу, який прийняв братів до своєї домівки на час місій і всім парафіянам Приморська за теплий прийом, спільну працю і молитву.

Див.фоторепортаж: