... Пасхальні свята з греко-католиками міста Южне та сіл Біляри та Сичавка [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Пасхальні свята з греко-католиками міста Южне та сіл Біляри та Сичавка [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 26 April 2017 19:33

altУ Страсну середу, 12 квітня, семінаристи Дрогобицької духовної семінарії Витівський Андрій (VI курс), Тухлян Володимир (IV курс) та Бринько Михайло (IV курс) вирушили на пасхальні місії до випускника нашої семінарії о. Петра Маковецького, який душпастирює у кількох населених пунктах Одеського екзархату.

Прибувши до місця призначення, братію радісно зустріли парох місцевого храму отець Василь Колодчин, який є директором «Карітас Одеса УГКЦ», та о. Петро Маковецький. Ввечері того ж дня, у Чистий четвер, була відправлена Утреня Страстей Господніх. Наступного дня, у Велику п'ятницю, отці з братами відслужили у м. Южне Великі Царські Часи, Вечірню з виставленням Плащаниці та Єрусалимську Утреню. Опісля о. Петро з братом Андрієм виставили плащаницю у дочірній парафії с. Сичавка, а о. Василь з братами Володимиром та Михайлом у с. Біляри.

Вранці, у Страсну суботу, були відслужені Вечірня з Літургією св. Василія Великого, а ввечері брати разом з парафіяльною молоддю у храмі м. Южне читали книгу Діянь апостольських. Пізнього вечора відбулись Надгробне та обхід навколо храму, а відтак опівночі, 16 квітня, були відслужені Воскресна Утреня та Божественна Літургія, опісля яких відбулось освячення пасок. А відтак знову всі розділилися: о. Петро з братом Андрієм Витівським відслужили Божественну Літургію у с. Сичавка, а о. Василь з братами Володимиром та Михайлом у с. Біляри. А близько 10-ї години ранку у м. Южне відбулась Божественна Літургія для дітей. У світлий празник Христового Воскресіння брати мали змогу побувати на святковому обіді у отця пароха, де отримали багато позитивних емоцій. Також семінаристи брали участь у парафіяльних приготуваннях до свята Пасхи, сумлінно та відповідально виконуючи свої обов’язки. У Світлий понеділок після Божественної Літургії братія вирушила додому з гарним святковим настроєм.

Брати висловлюють щиру подяку Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» і ректорату ДДС за можливість відвідати і послужити греко-католицьким вірним на місійних теренах України.

Див.фоторепортаж: