... "Завдання капелана - бути поруч, " - о. Андрій Зелінський про служіння в зоні АТО[ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2015 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
"Завдання капелана - бути поруч, " - о. Андрій Зелінський про служіння в зоні АТО[ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 16 March 2015 20:53

alt16 березня 2015 року у актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась зустріч з о. Андрієм Зелінським, військовим капеланом, який проводив своє служіння в найгарячіших точках зони АТО, зокрема в Іловайську, Пісках, Дебальцевому. Отець поділився з семінаристами своїм досвідом пасторального служіння на війні.

"Зона автентичності," - так отець Андрій назвав зону де ведуться бойові дії. Це територія, де люди дбають не про певну боротьбу за значимість , певні умовності . Тут найбільшу вагу мають звичайні людські цінності: батьківщина, сім'я, які слід відстояти. "Я мав за честь побувати там, де все по справжньому," - відзначив капелан.

Розповідаючи про завдання капелана в зоні АТО, отець охарактеризував його дуже просто: "Слід бути поруч. Вміти почути, що людину болить, її проблеми і турботи. Бути своїм серед своїх. Завдання капелана - своєю присутністю прихилити до військовослужбовців саме небо, допомогти не втратити відчуття власної гідності." За словами отця, "капелан повинен освячувати простір і час, відчуття яких руйнуються в умовах війни".

"На фронті не люблять пафосу, - також зазначив священик. - Про патріотизм тут не говорять, його демонструють – тихо і спокійно, впевнено і зовсім природно". На останок отець Андрій відмітив, що "військовий капелан має випромінювати надію. Він повинен бути людиною молитви."

Після розповіді усі присутні мали можливість поставити отцю запитання.

Див.фоторепортаж: