... У семінарії відбулося представлення історії УГКЦ у філателістичній колекції п. Степана Павлішака [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
У семінарії відбулося представлення історії УГКЦ у філателістичній колекції п. Степана Павлішака [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 06 December 2019 20:50

alt6 грудня 2019 р.Б. в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії у рамках відзначення 30-ліття виходу нашої Церкви з підпілля відбулося представлення колекції мирянина Самбірсько-Дрогобицької єпархії п. Степана Павлішака під назвою: «УГКЦ у філателістичних матеріалах. 30-літтю виходу УГКЦ з підпілля присвячується».

Розпочався захід з молитви, опісля якої проректор з навчальної частини о. Роман Андрійовський представив семінарійній спільності доповідача п. Степана, зокрема, сказавши: "Цими днями ми багато говорили про події, які призвели до переслідування нашої Церкви в ХХ ст., та про те, як відбувався її вихід з підпілля 30 років тому. Сьогодні ж за допомогою матеріалів, зібраних п. Степаном - одним з активних мирян, завдяки яким наша Церква існувала в підпіллі та виходила з нього, ми маємо нагоду прослідкувати знакові віхи її новітньої історії - після її відродження". 

У вступному слові п. Степан розповів про цікаві події з історії нашої Церкви в часи підпілля, свідком яких він був. Відтак доповідач безпосередньо перейшов до представлення власної філателістичної колекції, до якої входять пам’ятні конверти, марки, стенди, листівки, стрічки, які присвячені нашій Церкві. Варто зазначити, що колекційний доробок п. Степана заторкує різні віхи часу і є міні-енциклопедією новітньої історії нашої Церкви.

Після представлення семінаристи мали змогу поглянути на колекцію та задати декілька питань доповідачеві. По завершенні заходу о. Роман висловив щирі слова подяки п. Степану за гарне представлення та побажав філателісту і надалі примножувати свою колекцію на благо нашої Церкви. Відтак браття заспівали гостеві урочисте «Многоліття».

Див.фоторепортаж: