... Владика Степан (Сус) розповів семінаристам про діяльність Пасторально-міграційного відділу УГКЦ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< February 2020 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Visits

 Погода в Україні
 
Владика Степан (Сус) розповів семінаристам про діяльність Пасторально-міграційного відділу УГКЦ [ФОТО] PDF Print E-mail
Tuesday, 18 February 2020 15:55

alt18 лютого року 2020 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась зустріч із владикою Степаном (Сусом), новим головою Пасторально-міграційного відділу Української Греко-Католицької Цекркви (ПМВ УГКЦ). Разом із єпископом прибули працівники цього відділу. Після спільної молитви владика насамперед підкреслив, що саме до Дрогобицькій семінарії вперше завітав як очільник ПМВ УГКЦ.

Єпископ наголосив на важливості загального ознайомлення із місійністю УГКЦ для того, щоб кожен сучасний студент семінарії усвідомив відповідальність за Церкву. Відтак о. Андрія Гах, секретар ПМВ УГКЦ коротко розповів про історію та першу мету заснування ПМВ. Священник поділився своїм досвідом спілкування з українськими греко-католиками за кордоном. Отець Андрій наголосив на тому, що ці люди духовно спраглі, бо не мають можливості почути Боже Слово. Секретар також розповів про різні заходи, які організовують співробітники ПМВ УГКЦ. Наприкінці о. Андрій Гах закликав семінаристів робити усе, що вони спроможні. Наступним виступив референт ПМВ УГКЦ о. Роман Ільницький, випускник Дрогобицької семінарії. Він спонукав братію не боятись та бути відкритим, щоб послужити Богу та людям на місійних теренах.

У завершальному слові о. Мирон Бендик, ректор семінарії, наголосив на великому позитиві місійного служіння священника на основі власного досвіду душпастирювання за кордоном. «Таке служіння - це запорука отримання панорамного бачення культури іншого народу», - підкреслив ректор. Відтак семінарійна спільнота подарувала шановним гостям декілька наукових доробків семінарайної спільноти, після чого було зроблено пам’ятне фото.

Див.фоторепортаж: