... Семінарійний хор супроводжував урочистості з нагоди освячення памʼятника митр. Володимиру Стернюку
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2023 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
Семінарійний хор супроводжував урочистості з нагоди освячення памʼятника митр. Володимиру Стернюку PDF Print E-mail
Tuesday, 03 October 2023 14:42

osvyachennya pamyatnyka mytr volodymyru sternyuku naperedodni svyata pokrovu presvyatoyi bohorodytsi 202430 вересня 2023 р.Б. семінарійний хор "Оранта" під керівництвом о. Андрія Буня, регента хору та викладача ДДС, супроводжував своїм співом Вечірню з Литією напередодні празника Покрову Пресвятої Богородиці та освячення пам'ятника митр. Володимиру Стернюку у м. Трускавець (храм Св. Пророка Іллі). Очолив богослужіння владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні з Апостольським нунцієм архиєпископом Вісвальдасом Кульбокасою, митрополитом Львівським кир Ігорем Возняком, митрополитом Івано-Франківським кир Володимиром Війтишином та іншими єпископами й священниками УГКЦ.

Після Вечірні вл. Ярослав, зокрема, сказав: "Ми сьогодні розпочали величне свято Покрову Пресвятої Богородиці, яке показує нам, що на богослужіннях єднається земна та небесна Церкви. Тому ми, український народ, збираємось сьогодні у храмах, аби помолитись за заступництво Божої Матері, яка своїм покровом захищає наше українське військо".

Опісля на подвір'ї храму відбулося освячення пам'ятника митр. Володимиру Стернюку. Кир Ігор Возняк у своєму завершальному слові сказав так: "Дякуємо Богові за те, що зволив урочисто сповнити відкриття цього пам'ятника. Митрополит Володимир, мабуть, не очікував впродовж свого життя стати свідком стількох карколомних подій, зокрема, переживши дві Світові війни. Однак, всі ці події він прийняв за Божу волю та попри все намагався якнайкраще дбати за свій народ. Тому будьмо йому вдячні за цю велику послугу, яку він вчинив для Бога, Церкви і для нас з вами".

Попередня Вечірня з Литією звершувалася з нагоди свята євангелиста Йоана. Більше за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2875-vechirnya-z-lytiyeyu-naperedodni-svyata-yevanhelysta-yoana-2024.html

 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua