... У семінарії відбувся вечір пам'яті о. Ісидора Дольницького [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 24 25
26 27 28 29 30 31  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У семінарії відбувся вечір пам'яті о. Ісидора Дольницького [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 23 березня 2018 16:19

vechir pamyati o isydora 2018 422 березня 2018 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбувся вечір пам'яті засновника семінарійного Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці" о. Ісидора Дольницького. У катедральному храмі Пресвятої Трійці семінаристи молились панахиду за душу слуги Божого, яку очолив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні ректорату семінарії.

По завершенні поминального богослужіння владика виголосив проповідь про великого мужа нашої Церкви. Єпископ розповів про великі таланти, якими Бог обдарував о. Ісидора, а також про його випробування впродовж життя. Опісля семінаристи вирушили до семінарії, де в актовому залі відбувся сам вечір пам'яті з нагоди 94-ої річниці від дня смерті о. Ісидора Дольницького. Владика Григорій очолив молитву, після чого розпочав вечір ведучий Михайло Карпінець (2 курс). Після вступного слова розпочався фільм про о. Ісидора, над яким працювали семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа.

У цьому фільмі митрополит Львівської архієпархії Ігор (Возьняк), ректор, викладачі та семінаристи Львівської духовної семінарії розповіли про життєвий шлях отця Ісидора Дольницького, який здобував богословську освіту в Римі впродовж десяти років. Була розповідь про отця як про знавця багатьох іноземних мов, чудового духівника та молільника. Саме він був ініціатором заснування братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці" у Львівській духовній семінарії. Згодом в Дрогобицькій та Київській семінаріях почали створювати такі семінарійні братства. Євген Карпінець (5 курс) у даній стрічці розповів про те, хто був ідейником заснування такого братсва в нашій семінарії. Одною з найбільших праць о. Ісидора, який отримав звання прелата, тобто представника вищого духовенства, був Типікон - посібник уставу богослужінь. Для того, аби укласти такий літургійний підручник, потрібно було опрацювати багато книг, написаних іноземними мовами.

На завершення дійства владика Григорій наголосив на тому, що саме така наполегливість у духовному та інтелектуальному розвитку, як в о. Ісидора, є взірцем для кожного семінариста, щоб стати добрим та ревним священиком, який служитиме Церкві та народу.

Див.фоторепортаж: