... Семінарійна поїздка на могилу владики Юліана (Вороновського) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарійна поїздка на могилу владики Юліана (Вороновського) [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 05 березня 2017 11:19

alt4 березня 2017 року семінарійна спільнота ДДС здійснила поїздку до Святоуспенської Унівської Лаври, щоб відвідати могилу владики Юліана (Вороновського), засновника Дрогобицької духовної семінарії та першого єпарха Самбірсько-Дрогобицького. Зустрів братію випускник нашої семінарії, ієромонах студійського уставу о. Аліпій (Федун).

Першою справою семінаристів була подорож на Чернечу гору, де поховані владика Юліан та його брат, ієромонах Василь. Там братія молилась парастас, який очолив о. Аліпій у співслужінні проректора з виховної частини о. Василя Чави та префекта о. Василя Вербіцького. У своїй проповіді отець Аліпій розповідав про життєвий досвід Преосвященного, наводячи різні приклади з його життя. А також побажав братам наслідувати життя владики, зростаючи у радості, смиренні та Божій благодаті.

Опісля братія попрямувала до монастиря молитись 3 та 6 часи, а відтак підкріпивши свої сили у трапезній, вирушила на історичний екскурс монастиря, який проводив о. Аліпій. Брати почерпнули багато цікавої інформації про життя монахів та розвиток монастиря впродовж довгих століть, а також побачили старовинні ікони, експонати та чудотворне джерело. Далі семінаристи самостійно пересувались по території монастиря, маючи в своєму активі трішки вільного часу. На завершення, від імені усієї семінарійної спільноти о. Василь Чава висловив щиру подяку о. Аліпію за теплий прийом та інтелектуальну поживу, а відтак братія повна вражень та позитивних емоцій вирушила додому.

Див.фоторепортаж: