... У Дрогобичі відбулась хресна дорога [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобичі відбулась хресна дорога [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 20 березня 2017 18:20

alt19 березня 2016 року вулицями Дрогобича пройшла хресна дорога, в якій взяли участь наші семінаристи. Дрогобицька спільнота на чолі з владикою Ярославом (Прирізом), єпископом Самбірсько-Дрогобицьким, та духовенством роздумували над стражданнями Ісуса Христа. Молільники пройшли центральними вулицями Дрогобича, співпереживаючи разом з Христом його страждання та смерть, а також аналізуючи науку, яку він нам подав своїми страстями, черпаючи з них глибоку мудрість.

Розпочалась молитовна хода біля Катедрального храму Пресвятої Трійці, де ще задовго до початку хресної дороги почали збиратись дрогобичани. Духовні науки, які були виголошені духовенством цієї хресної ходи, присвячені постаті патріарха Йосифа (Сліпого), з дня народження якого минає 125 років. Перед початком наук священики зачитували слова із заповіту патріарха Йосифа і ділились своїми думками, як слід розуміти їх у сьогоденні.

Багатотисячна колона молільників, пройшовши центральною частиною Дрогобича, завершила ходу там де і розпочала - біля Катедрального храму Пресвятої Трійці. На закінчення до народу звернувся владика Ярослав (Приріз), який коротко розповів про нелегке життя Патріарха, наголошуючи на його духовній силі, яка допомогла витерпіти страждання та поневолення, а також залишатись вірним слугою, в’язнем Христа ради.

Семінаристи взяли активну участь у хресній ході, супроводжуючи її духовними піснями, а також несучи хрест та озвучувальну апаратуру.

Див.фоторепортаж: