... Молдова вітає дрогобицьких семінаристів [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Молдова вітає дрогобицьких семінаристів [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 26 квітня 2015 10:48

altБрати Микола Лутчак та Андрій Витівський, провели Пасхальні свята в столиці Молдови Кишиневі. Знайомство із культурою і традиціями іншої держави завжди дарує нові враження та залишає незабутній слід, тому й ця поїздка була дуже багатогранною та захоплюючою. Звичайно, в силу специфіки даного виїзду браття стикались більше з вірними УГКЦ, тобто українцями, та все ж відчули на собі дотик Молдови.

На даний час в Молдові працюють два греко-католицькі священики: о. Роман Поправка та о. Ігор Плевський, з якими семінаристи мали можливість познайомитись досить близько. Працьовитість, завзяття та, найперше, духовність отців дуже мобілізували братів. Божою допомогою зустріли Його святе Воскресіння молитвою та співом в чудовому римо-католицькому костелі м. Кишинева. До речі, відносини нашого духовенства з римо-католицьким, зокрема владикою Антонієм, є дуже позитивними і дружніми. Дуже цікавими були бесіди з парохіянами, яких дуже турбує сучасний стан Батьківщини. Також в день Пасхи брати побували у м. Бельці (приблизно 130 км від столиці), де мали можливість молитись також в римо-католицькому костелі. З візитом та вітаннями відвідали вже згаданого владику Антонія, який дуже радо прийняв семінаристів, а також українське посольство.

Проте отці не забули й про відпочинок, тому браття мали змогу, практично щовечора, прогулюватись гарненьким центром столиці, а також відвідати зоопарк. Та подією, яка, мабуть, назавжди закарбується у серцях хлопців була поїздка в м. Орхей до православного монастиря, розташованого на гірському хребті, який з трьох сторін омивається річкою. Прекрасний пейзаж, намолені стіни, постава монахів дарували мир та спокій.

Брати дуже вдячні Богу та нашим настоятелям за таку унікальну можливість, яка, попри інтелектуальний та світоглядний розвиток, сприяла й їх розвитку духовному.

Див.фоторепортаж: