... Семінаристи розділили радість Воскресіння з жителями села Голдашівка [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи розділили радість Воскресіння з жителями села Голдашівка [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 20 травня 2016 15:02

alt28 квітня 2016 р, в страсну середу, брати IV курсу ДДС Германович Микола (Миколайович) та Миська Віталій вже вкотре вирушили на пасхальні місії на терени Київської архиєпархії в с. Голдашівку Вінницької обл., де вже довший час пастирює о. Михайло Будник. Семінаристи прибули у Голдашівку в четвер вранці, де їх радо зустрів о. Михайло з сім’єю. А вже ввечері брати співали та катехизували на Вечірній з Літургією Василія Великого у храмі Зарваницької ікони Божої Матері в с. Голдашівка.

Опісля, слідуючи традиції отця і його парафії, ввечері відбувалася спільна трапеза. Це своєрідний спомин про Тайну Вечерю, коли Христос разом з учнями сіли до трапези. Крім дивовижного с. Голдашівки, отець служить ще у с. Романівка, Осіївка, м. Бершадь та новонародженій парафії в місті Чечельник.

Вже у п’ятницю відбувся винос плащаниці: починаючи з с. Голдашівки, пізніше у с. Осіївка, потім у м. Бершадь і закінчуючи найвіддаленішою парафією м. Чечельник. У м. Чечельник, є римо-католицький костел, в якому служить о. Петро Новосельський, монах чину францисканців. За сприянням о. Петра, о. Михайло з братами і вірними відслужили винос плащаниці у місцевому костелі. Ще починаючи з четверга, молодь Голдашівки постійно користала з присутності братів, беручи участь у різних іграх, бесідах та своєрідних буденних справах.

У страсну суботу зранку у с. Голдашівці служилась Вечірня з Літургією Василія Великого. Пасхальна ніч була насичена. Починаючи з вечора суботи, о. Михайло з сім’єю і братами співали Надгробне, а опісля і святкову Літургію з освяченням пасок в м. Бершадь. Це дійство відбувалося у квартирі отця Михайла, в якій виділив кімнату, яку оздобив як каплицю. До речі, влада міста вже виділила певну ділянку, де найближчим часом має розпочатися будівництво храму. Отець цю землю символічно називає «обіцяною», адже чекали її вже віддавна. Опівночі у храмі с. Голдашівки відбувалося повне богослужіння, починаючи з Нагробного, а відтак Воскресна Утреня і закінчуючи Божественною Літургією з освяченням пасок. Кількість парафіян і прихожан з року в рік збільшується, що свідчить про невтомну працю о. Михайла. Опісля брати разом з сім’ю отця частувались великодньою святковою їжею. Пізніше отець з братами вирушили на служіння до с. Романівки, де відразу ж служилась Божественна Літургія і освячувалась паска. Після Романівки, вони поїхали до м. Чечельника, де неочікувано зібралась велика кількість людей у костелі. І на останок залишилось с. Осіївка, де служилось Надгробне і Святкова Літургія. Парафія с. Осіївки – це єдина парафія, в якій більшість парафіян є діти.

У Світлий понеділок, який розпочався з Божественної Літургії, о. Михайло з сім’єю і братами розпочали гаївки на «обіцяній землі» м. Бершадь. На гаївках були присутні діти з соціального центру допомоги, в якому теж служить о. Михайло. Під час гаївок всі присутні могли почастуватись смачною їжею. У світлий вівторок у храмі с. Голдашівки зранку служилась Літургія, а пізніше в с. Романівці, які завершували цьогорічнчі місії братів. Після Літургії отець подякував братам за їхнє служіння і разом із вірними запрошували завітати до них знову. В свою чергу брати теж подякували отцю і його парафіянам і побажали духовного розвитку і натхнення до праці для Церкви і народу.

Зв'язок братів з отцем і вірними і надалі є нерозлучний, зважаючи на взаємну молитву, яка об’єднує. Після обіду о. Михайло з сім’єю побажали братам щасливої дороги і брати щасливі та веселі повернулись до свого дому. Семінаристи складають велику подяку отцю Михайлу з родиною та парафіянами, ректорату Дрогобицької духовної семінарії та Братствe «Введення в храм Пресвятої Богородиці» за надану можливість поїхати на ці Пасхальні місії та здобути неоціненну практику у служінні на місійних теренах.

Див.фоторепортаж: