... Святий Миколай прийшов в нашу Alma Mater
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2012 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Святий Миколай прийшов в нашу Alma Mater PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 20 грудня 2012 18:31

От і наблизилось до нас свято, якого так щиро ми всі чекали. День св. Миколая. З року в рік цей святий відвідує кожну домівку, не залишаючи поза увагою і Дрогобицьку Духовну Семінарію. Так сталось і цьогоріч. 18 грудня 2012 р. Б. колектив семінаристів і ректорату ДДС провів вечір у теплій та затишній атмосфері, вітаючи у стінах семінарії небесного гостя. Традиційно, цей вечір включав з гумористичної програми, підготованої семінаристами ІІІ курсу.

Святкування цього свята розпочалось із Великої Вечірні з Литією, яку семінаристи молились у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Очолив цю молитву владика Ярослав (Приріз), правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Після цього актовий зал ДДС вщент наповнився глядачами, серед яких були присутні як семінаристи, так і весь проферсько-викладацький склад ДДС, а також преосвященний владика Ярослав і священики єпархїі. Серед присутніх було багато і родичів семінаристів. Всі чекали на свято. І воно розпочалось, як належиться, із молитви. 

Після неї на сцені з'явились актори-третьокурсники, які підготували гумористичну концертну програму. Багато викладачів та членів ректорату мали можливість впізнати себе серед персонажів, адже на сцені їх ролі вдало виконували семінаристи з ІІІ курсу. Святкова атмосфера панувала в залі весь вечір. Наприкінці у ДДС таки завітав небесний гість - святий Миколай, який нагородив викладачів, настоятелів і семінаристів ДДС.
Традиція збережена, чекаємо святого Миколая у нашій Alma Mater й наступного року.