... У семінарії пройшли великопосні реколекції [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
28          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У семінарії пройшли великопосні реколекції [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 27 лютого 2017 16:40

alt24-26 лютого 2017 року у Дрогобицькій духовній семінарії відбулись традиційні великопосні реколекції. Провідником у цій подорожі був о. Володимир Маців, який є адміністратором храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у м. Дрогобич. Варто зазначити, що отець був одним з перших викладачів нашої alma mater. Розпочав реколектант зі вступу, акцентуючи увагу на аскетичному житті, яке націлене до людської смиренності. Лектор наголосив, що аскетика - це нормальне, здорове життя, та порівняв зусилля аскета до зусиль спортсмена, який загартовує своє тіло, щоб досягти успіху на змаганнях. А тому, щоб досягти бажаного результату в аскетичному житті, потрібно опиратися на досвід св. Отців та читати щоденно аскетичну літературу, яка має бути настільною книгою духовної особи.

Наступним кроком оратора було ознайомлення семінаристів з думкою св. Отців, які досягли смиренності через усвідомлення власної немочі, укладаючи своє життя, згідно заповідей Божих. Завершальне слово лектора стосувалося гідності людини, яка противиться гріху. Та, щоб не допустити до власного серця розвитку гріховних думок, потрібно промовляти Ісусову молитву, яка є центром ісихазму. Через промовляння слів „Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного", Божа благодать розширює серце людини, наповнюючи його добрими помислами.

По завершенні реколекцій ректор семінарії о. Мирон Бендик висловив щиру подяку о. Володимиру за те, що наблизив братію до Великого посту, розповідаючи про основні аспекти духовного життя, ставлячи за взірець приклади з життя св. Отців. А відтак брати попрямували до семінарійної каплиці, щоб завершити свою духовну мандрівку Ісусовою молитвою.

Див.фоторепортаж: