... Семінаристи ДДС ознайомилися з діяльністю соціального закладу "Наша хата" та реабілітаційного центру "Назарет" [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи ДДС ознайомилися з діяльністю соціального закладу "Наша хата" та реабілітаційного центру "Назарет" [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 16 вересня 2019 08:45

ВРЦ Назарет 201912 вересня 2019 року семінаристи VI курсу Дрогобицької семінарії в рамках предмету "Пастирська практика" побували в чергових єпархіальних структурах. Цього разу їх приймали "Спільнота взаємодопомоги "Наша Хата" та Реабілітаційний Центр для залежних від алкоголю і наркотиків "Назарет", які знаходяться поблизу с. Рихтичі, що біля Дрогобича.

Найперше наші студенти завітали до РЦ "Назарет", поспілкувавшись з пацієнтами, які там мешкають. Це заклад, у якому проходять реабілітацію люди, які мають залежність від алкоголю, наркотиків та азартних ігор. Кількість узалежнених, які бажають одужати, настільки зросла, що для ефективності терапії довелося спільноту умовно розділити на дві. Студенти почули свідчення про згубну дію залежностей, які руйнують людину на всіх її рівнях, і про шлях до реабілітаційного центру. Семінаристи також ознайомилися з побутом реабілітантів та програмою "Назарету".
Семінаристи також відвідали спільноту "Наша хата", яка займається допомогою бездомним. Керівник організації розповів семінаристам, як постала спільнота та про труднощі, з якими зустрілись її засновники. Сьогодні організація, щоб змогти утримати себе, веде різні види діяльності: її мешканці займаються свинарством, обробляють землю, реставрують меблі, збирають вживаний одяг і т.д. Спільнота планує розширити свою діяльність: уже ведеться будівництво центру для бездомних-інвалідів, які не в змозі самі себе утримувати; облаштовується соціальний гуртожиток по вул. Козловського у м. Дрогобичі.

Див.фоторепортаж: