... У семінарії відбулись реколекції з нагоди початку навчального року [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У семінарії відбулись реколекції з нагоди початку навчального року [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 15 вересня 2019 13:55

alt13-15 вересня 2019 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбувались реколекції з нагоди початку нового навчального року. Ці дні духовної віднови – чудова можливість для студентів духовно збагатитись, щоб ще один рік плідно провести, крокуючи до мети – Таїнства Священства.

Цього разу реколектантом був о. Ігор Колісник (ЧНІ), який надзвичайно багато часу провів у звершенні місійного служіння як в Україні, так і за кордоном. У п’ятницю, перший день реколекцій, семінаристи мали можливість почути дві реколекційні науки, одна з яких була присвячена темі свідчення душпастира, яке має величезне значення та можливе лише із допомоги Божої благодаті. Друге розважання, яке відбулось уже ввечері, стосувалось місійного покликання священика, який повинен працювати, щоб люди відчули близькість Ісуса Христа.

У суботу семінаристи мали можливість почути 4 реколекційні науки, у першій з яких реколектант заохотив «відкинути всякий тягар і гріх, що так легко обплутає» (Єв 12, 1), а зробити свою історію життя історією спасіння. У другому розважанні о. Ігор розважав над милосердям і справедливістю на основі уривку Євангелія - Мр 4, 1-9. У третій науці реколектант розкрив значення довіри до Бога, а вже в четвертій реколекційній науці редемпторист наголосив на здобутті віри та надії – двох Божих чеснот.

Третій день реколекцій містив у собі три повчання від о. Ігоря, який під час першої науки на Божественній Літургії спонукав братію до ревного та відповідального служіння у Христовому винограднику на основі недільного уривку – Христової притчі про виноградник. Наступне повчання реколектант присвятив темі любові та милосерді до ближнього, без якої в житті не настане миру й радості. У заключній науці отець Ігор запевнив, що немає випадковостей, а Боже Провидіння, яке проявляється в  кожній життєвій ситуації.

Наприкінці ректор семінарії о. Мирон Бендик висловив вдячність реколектанту та подарував декілька книг, виданих семінарією. За традицією брати заспівали гостеві «Многоліття».

Див.фоторепортаж: