... Презентовано проповіді владики Ярослава, які видала Дрогобицька духовна семінарія
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< серпня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Презентовано проповіді владики Ярослава, які видала Дрогобицька духовна семінарія PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 25 серпня 2021 11:52

propovidi 202125 серпня 2021 р.Б. в Єпархіальному управлінні Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ презентовано збірку проповідей владики Ярослава (Приріза) "Трапеза Божого Слова". У заході взяло участь єпархіальне духовенство. Ця книга, яку видала Дрогобицька духовна семінарія, містить виголошені з різних нагод проповіді й гомілії на рухомий цикл літургійного року (неділі і свята, пов’язані зі світлим торжеством Воскресіння ГНІХ). У книзі архиєрей, відштовхуючись від біблійного тексту та сягаючи святоотцівської спадщини й літургійної традиції, запрошує до роздумів над запитаннями, важливими для духовного зросту та повсякденного життя кожного християнина, а також для буття Церкви й суспільства.

Автор у своєму слові, зокрема, пише: «Ювілеї та круглі дати в людському житті, крім усього іншого, стимулюють до здійснення давно запланованого. Отож з нагоди 15-ліття моєї єпископської хіротонії, 10-ліття інтронізації та 33-ї річниці священства пропоную широкому загалові цей скромний доробок – збірку проповідей та гомілій на рухомий цикл літургійного року. Сподіваюся, що вміщені тут думки стануть у пригоді як мирянам для глибших духовних роздумів, так і священникам при підготовці до власних проповідей».
У передмові до книги владика Богдан (Дзюрах), Апостольський Екзарх для українців Німеччини і країн Скандинавії, пише: «У благовісті нашого владики вражає глибина богословської думки, яку він черпає зі сторінок Священного Писання, переплітаючи цитатами Святих Отців та вміло пристосовуючи до викликів сьогодення. У такий спосіб Боже Слово оживає в устах проповідника, стає «живим і діяльним», здатним проникати аж до глибин душі й духа та розрізняти «чуття та думки серця» (пор. Євр. 4, 12). У кожній проповіді – глибина, мудрість, а передовсім велика любов до Бога, рідної Церкви-Матері й українського народу. Гортаючи сторінки цієї збірки, ми разом із владикою здійснюватимемо духовне паломництво, душпастирські відвідини храмів, парафій, катедральних осідків, куди ступали ноги цього доброго пастиря, та будемо чути його заклик до вірності, до витривалості в доброму, заохочення до взаємної любові, до молитви як запоруки благословення для кожного зокрема і для всього нашого народу».
Книга владики Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, адресована священнослужителям, монашеству та мирянам, які прагнуть глибше пізнати сенс Божого Слова, що його Церква пропонує до роздумів у євангельських та апостольських читаннях на Божественній Літургії.
Збірку проповідей можна придбати за цим посиланням - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0_1nL5gUWpliiPr_5dqpVJSciqcHQNO3J-mCYIQn2AtaJHA/viewform?fbclid=IwAR3G9Fh3zuQsnCUXOFZMy8CWAogQXXMG9_c1rWelS16aRQ4q23SfCHk38Jk