... Різдвяна коляда семінаристів у Дніпрі
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
28          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Різдвяна коляда семінаристів у Дніпрі PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 27 лютого 2023 21:25

rizdvyana kolyada sеminarystiv u dnipri 2023Цьогоріч у часі Різдвяних свят студенти ДДС Підлубний Іван, Курило Мар'ян і П'ятоха Дмитро відвідали місто Дніпро, де прибули у гості до отця Василя Пантелюка, адміністратора парафії св. Миколая Чудотворця.

Їхня подорож почалася 4 січня у м. Трускавці, де, сівши на потяг, вирушили у довгу дорогу. Вже наступного дня, 5 січня, семінаристи добралися до пункту призначення. "Пообідавши, ми поселилися у корпусі "Карітасу" та стали учасниками екскурсії по всіх його закутках", – оповідають брати. "З настанням вечора, ми пішли до храму на Вечірнє богослужіння".

Вже 6 січня, напередодні Різдва, розпочалися величні чування у молитві, починаючи з Утрені, Царських Часів та завершуючи Вечірнею з Літургією Василія Великого, під час якої один з братів мав нагоду виголосити проповідь до вірних. "Наступна половина дня для нас з братами відзначилася допомогою у прибиранні храму та в приготуванні Святої вечері для працівників "Карітасу" та людей у потребі. Після цього ми вирушили до храму на богослужіння Великого Повечір'я з Литією", – описують цей день семінаристи.

У день Різдва, 7 січня, після святкової Божественної Літургії, брати від імені братства Введення в храм Пресвятої Богородиці роздавали кожному із молільників вервиці, виготовлені власними руками. "Наступна наша допомога була здійснена приготуванням теплого сніданку для безхатченків. А у другій половині дня помолилися Вечірню з парафіянами, на знак вдячності Богові за прожитий день".

8 січня, у день Собору Пресвятої Богородиці, після богослужінь, брати мали можливість оглянути мальовниче місто Дніпро.

"9 січня, день пам'яті первомученика Стефана, ми знову розпочали із молитви: Утрені та Божественної Літургії. По закінченню молитви, зібрали речі і вирушили на потяг додому", – описують завершення поїздки подорожуючі. Так усі ці святкові богослужіння супроводжувалися співом та прислуговуванням братів семінаристів.

"Отож, ми з братами складаємо на руки ректорату семінарії, владики Григорія та управи братства, вдячність за надану нагоду послужити на Східний теренах нашої країни та бути корисними для вірних. Висловлюємо велику вдячність за це".

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK:https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM:https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCE2OWYAwq2_W0juWK-EojIA