... Презентація цікавої книги про пророка Іллю
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Презентація цікавої книги про пророка Іллю PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 04 травня 2023 19:35

prezentatsiya knyhy vohonʹ i voda bibliyni rozdumy pro proroka illyu u perekladi o andriya nyskohuza 20234 травня 2023 р. Б. у Дрогобицькій духовній семінарії відбулося чергове відкрите засідання місцевого осередку Українського Богословського Наукового Товариства. Цього разу ціллю зустрічі стала презентація книги Б. Костакурти "Вогонь і вода. Біблійні роздуми про пророка Іллю", перекладачем якої є о. Андрій Нискогуз, викладач ДДС.

Ця книга є біблійно-духовним коментарем до біблійної розповіді про пророка Іллю, від його появи в ізраїльському суспільстві до вознесіння на небеса на вогненній колісниці. Як висловився о. Іван Гаваньо, голова місцевого осередку УБНТ, "за формою оповіді ховається зміст, тому біблійна екзегеза є необхідною". О. Андрій обрав книгу про пророка Іллю тому, що ще з дитинства перекладача вражали розповіді про нього, звідси його давнє зацікавлення цією постаттю.

Авторка, на думку перекладача, звертається до максимального широкого спектру читачів, враховуючи умисну простоту мови. Важливість книги "Вогонь і вода" полягає, зокрема, в тому, що вона є прикладом успішної біблійної екзегези, з одного боку, та спробою перенесення змісту оповіді на життя кожного читача, з іншого. "Семінаристам це може послужити матрицею для їхньої подальшої богословської діяльності, – висловився о. Нискогуз. – А крім цього, пророк Ілля може стати й хорошим прикладом служіння, послуху та відваги для майбутніх священників".

Після основної доповіді о. Андрія присутні мали можливість задати йому питання, зокрема, щодо специфіки процесу перекладання чи окремих граней постаті старозавітного пророка. Відтак, зібрання завершилось спільною молитвою.

Бруна Костакурта (Рим, 1946) – італійська біблістка і богослов, почесна професорка біблійного богослов'я Папського Григоріанського університету в Римі. У своїх лекціях і численних статтях вона поглибила зв'язок між "науковою" екзегезою і богослов'ям, а також розмірковувала над діалектикою між технічними вимогами історико-критичного вивчення Біблії та необхідністю інтерпретації в дусі віри.

Про переклад іншої книги о. Андрієм Нискогузом за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2582-u-seminariyi-vidbulasya-prezentatsiya-knyhy-rozdumy-nad-psalmamy-2021.html

Попереднє відкрите засідання УБНТ відбулося 16 березня 2023 р. Б. Більше за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2814-prezentatsiya-tvorchosti-p-bohdana-zavidnyaka-u-dds-2023.html

Більше про Українське Богословське Наукове Товариство у статті Олега Шепетяка за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/articles/2/slovo/2009/514-ubnt.html

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua