... Відбулась презентація цікавої книги про канонічні особливості служіння пароха
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Відбулась презентація цікавої книги про канонічні особливості служіння пароха PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 31 травня 2023 16:48

vidbulasʹ prezentatsiya tsikavoyi knyhy pro kanonichni osoblyvosti sluzhinnya parokha 202330 травня 2023 р. Б. відбулося чергове відкрите засідання місцевого осередку Українського Богословського Наукового Товариства з нагоди презентації книги співавторів о. д-ра Олега Цимбалюка, викладача ДДС, та о. д-ра Андрія Євчука під назвою: "Парох, процедура його усунення та перенесення".

Ця праця є науковим дослідженням у сфері канонічного права, що акцентує свою увагу на канонічних приписах стосовно пароха як очільника певної парафіяльної громади і двох способів втрати цього уряду – усунення та перенесення. "Таким чином, запропоноване наукове дослідження може бути корисним для впорядкування парафіяльного служіння і для побудови Царства Божого вже тут на землі", – подано у короткій анотації до книжки (А. Євчук, О. Цимбалюк. "Парох, процедура його усунення та перенесення", Тернопіль 2023, с. 2).

Основним матеріалом для приготування цієї книги, як стверджував доповідач, послужили докторські дисертації авторів в області канонічного права, успішно написані та захищені у римських папських університетах. "Причиною вибору такої тематики було бажання принести певну користь для життя Церкви не тільки для його теоретичного виміру, а й практичного", – висловився на зібранні о. Олег. Здійснивши певний витяг, зіставлення й доповнення обраного матеріалу та його переклад з італійської мови, автори подали таку працю до друку.

"Надіємось, що ця книга спричиниться до більшого дозрівання адміністративної діяльності у служінні нашої єпархії і Церкви загалом", – зазначив на презентації о. Іван Гаваньо, голова місцевого осередку УБНТ.

Після основної доповіді о. Олега присутні мали можливість задати йому питання, зокрема, щодо специфіки понять "парох" чи "адміністратор" з точки зору канонічного права, чи щодо актуальності даної проблематики для УГКЦ XXI століття. Відтак, зібрання завершилось спільною молитвою.

Попереднє відкрите засідання УБНТ відбулося 4 травня 2023 р. Б. Більше за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2835-prezentatsiya-knyhy-vohon-i-voda-bibliyni-rozdumy-pro-proroka-illyu-u-perekladi-o-andriya-nyskohuza-2023.html

Більше про Українське Богословське Наукове Товариство у статті Олега Шепетяка за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/articles/2/slovo/2009/514-ubnt.html

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua