... У Малій семінарії завершився навчальний рік
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< червня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Малій семінарії завершився навчальний рік PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 02 червня 2023 08:17

mala seminaria 20231 червня 2023 року Божого завершився черговий навчальний рік у Малій семінарії, яка функціонує при Дрогобицькій духовній семінарії. Підсумком цього семестру стала перевірка знань, які юнаки отримали впродовж ІІ семестру, вивчаючи Біблійну історію, Літургіку та Літургійний рік. У зв’язку з пандемією та війною кількість учнів Малої Семінарії у минулі роки зменшилася. Цьогоріч успішно завершили перший курс 21 юнак. У наступні навчальні роки їх чекає багато цікавих відкриттів та захоплюючих знань з церковних дисциплін.

Нагадуємо, що у Малій семінарії можуть навчатися учні 7-10 класів середньоосвітніх навчальних закладів. Метою цих занять, які проводять семінаристи старших курсів Дрогобицької семінарії, – допомогти розпізнати підлітку покликання до Священства та збагатитися знаннями із різних дисциплін, яке допоможе не лише при вступі в «Велику» семінарію, але й розширить світобачення молодої особи. Кожної пʼятниці уроки розпочинаються о 15:30 і тривають до 18:00.

Основним завданням нашої Малої семінарії є допомогти юнакові зробити вільний вибір свого майбутнього та виховувати його до життя у спільноті; ввести його у молитовне й таїнственне життя; ознайомити зі Святим Письмом, Катехизмом, літургікою та церковною історією. Після закінчення навчання видається Свідоцтво про закінчення Малої семінарії.
До програми Малої семінарії, окрім навчальної частини, входять духовні та культурно-пізнавальні заходи (відвідування святих місць, монастирів, храмів, музеїв, екскурсії, зустрічі, спільна літургійна молитва, відпочинок на природі тощо). Окрім навчання, впродовж 2022-2023 навчального року учні Малої семінарії відвідали древній храм св. Юра у Дрогобичі і галерею сакрального мистецтва, а також побували на цікавій зустрічі на тему: «Організація "Пласт" і Христова Церква» та на презентації експозиції «Патріарх Йосиф Сліпий на перших шпальтах видань та пропам'ятних матеріалів».
Чекаємо Вас наступного навчального року у нашій Малій семінарії! До зустрічі!

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.youtube.com/@dseminaria