... Реколекції з нагоди початку навчального року
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Реколекції з нагоди початку навчального року PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 03 вересня 2023 20:09

rekolektsiyi z nahody pochatku navchalʹnoho roku 2024З 1 по 3 вересня 2023 р.Б. спільнота Дрогобицької семінарії традиційно провела дні духовної віднови з нагоди початку нового навчального року. Цього разу реколектантом став о. Василь Оприско, ієромонах Чину Найсвятішого Ізбавителя.

"Кожні реколекції є не стільки моментом ділення досвідом доповідача з аудиторією, скільки ж середовищем слухання Божого Слова. З чужого досвіду ми здебільшого вчимося небагато, тому цей час дарований, аби кожен з нас зблизився з Богом особисто", – сказав о. Василь на ввідній бесіді. Тому основною місією цих днів він назвав злучитися з Христом.

Завданням цьогорічних реколекцій було прочитати Євангеліє від Йоана. Кожної науки о. Василь обирав певну частину цього тексту та намагався висвітлити її сенс, застановляючись над ключовими словами чи стихами уривку.

Зустрічі традиційно чергувалися із часом, виділеним на особисті духовні розмови з реколектантом, читанням Святого Письма та богослужіннями добового кола. На проповіді під час однієї з Літургій о. Василь, зокрема, сказав: "Дуже важливо розуміти, що описані у Святому Письмі історії є не тільки задокументованими відносинами Бога з Ізраїлем чи Церквою, а є історією кожного з нас, бо Слово Боже тут і зараз стосується саме мене. Драма ж тієї історії полягає в тому, що людина у своїй свободі може відвернутися від Божої пропозиції. Тому задаймо собі питання: як саме ми відповідаємо на щоденні запити Бога до нас?".

По завершенню останньої науки о. Мирон Бендик, ректор ДДС, подякувавши за відвідини та духовні настанови, звернувся до реколектанта: "Цими днями ми багато чули про євангелиста Йоана, символом якого є орел. Як орел є птахом, здатним дивитися на сонце і залишатися зрячим, так і цей учень Ісуса є звичайною людиною, та все ж здатною споглядати Сонце – Христа. Він це виразив у своєму Євангелії, а ви, отче Василіє, щось подібне зробили за ці дні для нас. Ви стали для нас своєрідним путівником, за що вам велика дяка".

Про початок навчального року більше за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2865-seminariya-rozpochala-novyy-navchalnyy-rik-2024.html

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua