... Студенти VI-го курсу ДДС поспілкувались з військовим капеланом
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 25 26 27 28 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Студенти VI-го курсу ДДС поспілкувались з військовим капеланом PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 24 вересня 2024 17:17

kapelan 2024Шестикурсники ДДС у рамках курсу "Пастирська практика" продовжують ознайомлюватись з різними ділянками душпастирства у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ. 24 вересня 2024 року Божого вони більше дізнались про особливості служіння капелана серед військовослужбовців. Про це їм цікаво розповів о. Тарас Коцюба, капелан Української Греко-Католицької Церкви з багатолітнім досвідом та колишній викладач семінарії.

Ознайомлення з військовим капеланством розпочалось з молитви, після чого представник о. Тарас поділився з семінаристами з нюансами, викликами та перспективами капеланського служіння в українському війську. Зокрема, студентам було цікаво дізнатися про власний досвід капелана, адже о. Тарас став військовим священником від першої хвилі російської збройної агресії в 2014 р., після чого звершує своє капеланське служіння вже як кадровий військовий.
Також о. Тарас розповів про труднощі, які трапляються у практиці капеланів, зокрема у їхніх сім'ях. Отець-капелан радо відповів на численні запитання від семінаристів, а також заохочував семінаристів активно залучатися до капеланського служіння, адже, як показує статистика, в силових органах спостерігається брак капеланів.
Насамкінець о. Роман Андрійовський, проректор з навчання та викладач, подякував о. Тарасу Коцюбі за цікаве представлення особливостей українського військового капеланства, за його відкритість та побажав йому плідного служіння. Опісля була зроблена пам'ятна спільна світлина.

 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua