... Воскресіння Христове в Прилуках [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Visits

 Погода в Україні
 
Воскресіння Христове в Прилуках [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2018 16:37

altНа цьогорічні пасхальні місії брати 3-го курсу Володимир Литвин та Юрій Бігун поїхали до Київської архиєпархії в м. Прилуки Чернігівської області. Ось уже близько 5-ти років в цьому місті на єдиній греко-католицькій парафії Покрови Пресвятої Богородиці трудиться випускник нашої семінарії о. Дмитро Горнакевич. Окрім даної парафії в місті функціонують 5 парафій УПЦ МП та парафія УПЦ КП. Прилуки є районним центром Чернігівської області, залізничним вузлом, яке знаходиться на відстані 135 км від столиці України м. Києва. Населення міста на теперішній період становить близько 57 тис. осіб.

Семінаристи вирушили в подорож у Велику середу ввечері. Наступного ранку вони прибули до столиці України м. Києва, а відтак за декілька годин прибули до місця зустрічі. В Прилуках братів радо та гостинно зустрів о. Дмитро зі своєю дружиною їмостю Наталією та 4-х річним сином з рідкісним ім'ям Теофіл. Також на пасхальні свята до священичої сім'ї приїхала в гості сестра їмості Наталії Ірина, яка є студенткою Львівського мед. університету ім. Данила Галицького, щоб допомогти рідним приготуватися до величного празника.

Перепочивши з дороги братія вирушила на вечірнє богослужіння Утрені Страстей ГНІХ. На даному етапі всі богослужіння проходять в невеличкому вагончику, але зовсім недавно міська влада дала дозвіл на побудову храму, виділивши земельну ділянку для забудови, адже з кожним роком на парафії число прихожан зростає.

У Велику п'ятницю рано-вранці брати з отцем вирушили до каплички, щоб навести там порядок. Опісля були відслужені Великі Царські Часи та Вечірня з винесенням Плащаниці. Маючи в своєму активі трішки вільного часу братія мала змогу оглянути культурну та релігійну спадщину міста, відвідуючи місцеві храми та оглядаючи пам'ятки архітектури. З настанням сутінок семінаристи попрямували на вечірні богослужіння - Хресну дорогу та Єрусалимську Утреню.

Велика субота для братії розпочалася із Вечірні з Літургією св. Василія Великого, а вже по обіді відбулося освячення пасок. Наближаючись до центральної події церковного року брати допомагали отцю по господарству. Богослужіння Великодня розпочалися о 23. 30 год. з Надгробного, продовжились Воскресною Утренею, а завершились Святковою Літургією з Чином освячення пасок. По завершенні богослужінь відбулася святкова трапеза в домі отця, за якою усі повні радості та щастя ділилися радісною звісткою Христового Воскресіння.

В сам день Пасхи у семінаристів залишилась ще одна місія - це відвідини місцевої виховної колонії. Разом з отцем брати вирушили до колонії, де відбувся Чин освячення пасок. Кожен ув'язнений отримав пасочку. Відтак на цьому у Прилуках місії братів завершились. Отримавши неоціненний досвід та море позитивних емоцій семінаристи вирушили додому. По дорозі братчики, очікуючи прибуття потягу, мали змогу побачити красу столичного міста Києва.

Брати-семінаристи виражають щиру подяку о. Дмитру Горнакевичу та його сім'ї за теплий прийом та щиру гостинність, яку вони проявили. Також братія дякує Братству "Введення в храм Пресвятої Богородиці" та ректорату ДДС за надану можливість побувати на місійних теренах.

Див.фоторепортаж: