... Семінаристи святкували Воскресіння на Запоріжжі [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи святкували Воскресіння на Запоріжжі [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2018 10:13

altНа Великодні свята брати Тарас Шпак (5 курс) та Андрій Полиняк (4 курс) мали можливість відвідати терени Донецького екзархату, а саме с. Орлове, у якому вже другий рік душпастирює випускник нашої семінарії о. Тарас Зубко. Подорож братів розпочалась у середу Страсної седмиці. По прибутті семінаристи разом зі священиком одразу ж розпочали богослужіння.

У четвер зранку брати молилися Вечірню з Літургією Василя Великого, а ввечері - Утреню Страстей ГНІХ. У п’ятницю були відслужені Великі Царські Часи та Вечірня із виставленням Плащаниці, а вже ввечері – Єрусалимська Утреня. У суботу на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці семінаристи супроводжували співом Вечірню з Літургією Василія Великого.

Пасхальні богослужіння розпочались в суботу ввечері. Спочатку відбулось Надгробне, а пізніше служилися Пасхальна Утреня та Святкова Літургія Йоана Золотоустого. Отець Тарас також обслуговує новостворену парафію в с. Промінь, яка поступово збільшується та розвивається. Там також була відслужена Святкова Літургія. У Світлий понеділок браття разом з отцем помолилися Утреню та Літургію, а після обіду провели Великодні гаївки. У світлий Вівторок, 10 квітня, семінаристи повернулися до своїх домівок.

Брати щиро вдячні отцю Тарасу та його сім’ї за гарну та теплу зустріч, а також семінаристи дякують Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» та ректорату семінарії за надану можливість відвідати місійні терени України і збагатитися новим досвідом.

Див.фоторепортаж: