... Дрогобицькі семінаристи побували на місіях в Луцьку [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< January 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи побували на місіях в Луцьку [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 26 January 2019 19:09

altЗ 5 по 7 січня 2019 року семінаристи II курсу Тарас Петруняк та Дмитро Білий побували на місійних теренах Луцького екзархату у м. Луцьк. Браття допомагали у підготуванні до величного свята Різдва Христового владиці Йосафату (Говері), екзарху Луцькому. 5 січня семінаристи прибули до місця призначення, де їх привітно зустрів владика Йосафат. На місії також приїхали брат із Київської трьохсвятительської духовної семінарії та випускник Тернопільської духовної семінарії.

Опісля браття вирушили до помешкання єпископа, яке знаходиться неподалік від столиці Волинської області. Там семінаристи посмакували смачної вечері, після чого виконували різноманітні служіння. Брати прибирали сніг із території помешкання владики, лущили горіхи для приготування куті, а також навчились розтирати мак для куті прадавнім українським методом – у макітрі з допомогою макогону.

6 січня, у навечір’я Різдва ГНІХ, брати молились Літургію Йоана Золотоустого в Катедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці. Семінаристи виконували роль Архієрейської прислуги та супроводжували богослужіння співом у парафіяльному хорі. Відтак брати вирушили до будинку єпископа, де прикрашали помешкання та приготовляли все необхідне для затишного проведення Святвечора. В післяобідній час, о 16:00, у Катедральному Соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась Велика вечірня напередодні свята Різдва ГНІХ. По завершенні молитви за прадавнім українським звичаєм відбувся Святвечір, на якому радість Різдва Господнього з владикою та братами-семінаристами розділили монахині Згромадження Божого Провидіння, які приготували дванадцять страв. На самій вечері лунали колядки та панувала святкова й мирна атмосфера.

7 січня, зранку, у сам празник Різдва Христового, були відслужені Велике Повечір’я з Литією та Божественна Літургія Василія Великого, під час яких семінаристи прислуговували та супроводжували співом богослужіння. Після закінчення молитви відбувся святковий обід. По завершенні трапези до помешкання завітали колядники та вертепи. Один з вертепів приїхав на чолі із отцем-канцлером Луцького екзархату Сергієм Василівом. Опісля веселою колядою потішили присутніх УМХ-істи зі своїми наставниками отцями-василіянами.

7 січня семінаристи, наповнені позитивним враженням, вирушили додому. Брати висловлюють щиру вдячність ректорату семінарії та духівнику Братства «Введеення в храм Пресвятої Богородиці» владиці Григорію (Комару) за сприяння в місійній поїздці.

Див.фоторепортаж: