... Шестикурсники ДДС відвідали "Назарет" і "Нашу хату"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< September 2023 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Visits

 Погода в Україні
 
Шестикурсники ДДС відвідали "Назарет" і "Нашу хату" PDF Print E-mail
Wednesday, 20 September 2023 14:28

2023 nazaretСемінаристи 6-го курсу Дрогобицької духовної семінарії продовжують знайомитися з різними напрямками душпастирського служіння на території Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ. Черговою сферою зацікавлення майбутніх священнослужителів стала соціальна сфера. У вівторок, 19 вересня, в рамках курсу «Пастирська практика» вони відвідали спільноту "Наша хата", яка знаходиться в лісовій місцевості поблизу с. Рихтичі та займається допомогою бездомним.

Ця спільнота побудована на принципі взаємодопомоги та спільнотної праці. Очільники організації розповіли про зародження та розвиток спільноти й, водночас, представили труднощі, які повставали перед ними. На даний момент спільнота «Наша хата» забезпечує себе, виконуючи широкий спектр робіт у різних галузях. Члени займаються соціальним підприємництвом та фермерством. Учасники спільноти мають навики та обладнання для реставрації старих меблів та інших дерев’яних виробів. Також вони займаються плетінням плотів, сортуванням та продажем старого одягу. Щодо планів на майбутнє, то на даний час ведеться будівництво «Хоспісу ім. владики Юліяна Вороновського» - центру для бездомних-інвалідів, котрі потребують догляду та опіки.
В цей же ж день семінаристи завітали до реабілітаційного центру «Назарет», який знаходиться недалеко від спільноти «Наша хата». Цей заклад призначений допомогти людям, котрі мають різного роду залежності: від алкоголю, наркотиків чи азартних ігор. Семінаристи мали можливість ознайомитися з історією виникнення та з головними засадами праці «Назарету». Клієнти закладу дали свідчення про згубну дію залежностей і шлях до зцілення. Семінаристи також ознайомилися з побутом реабілітантів та програмою цього реабілітаційного центр.