... Дрогобицькі семінаристи взяли участь у освяченні новозбудованого храму м. Димитрова Донецької області [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2014 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи взяли участь у освяченні новозбудованого храму м. Димитрова Донецької області [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 01 лютого 2014 11:28

altЦьогоріч на різдвяні свята у шахтарське місто Димитрів, що на Донеччині, вирушили два наші брати-семінаристи: Роман Лупак і Мар’ян Топорович. У місті Димитрів постійно проживає 50 тис. чол. Люди в основному зайняті працею на шахтах, у зв’язку з цим до міста, впродовж 60-80 років, прибуло багато галичан. Для духовних потреб жителі мають п’ять храмів УПЦ МП,один храм УГКЦ, одну парафію УПЦ КП, декілька домів молитви різних гілок протестантизму.

Духовним батьком для наших вірних, ось уже більше десяти років є отець Іван Василенко – етнічний росіянин, який досконало володіє українською мовою. Отець Іван студіював у Івано-Франківській духовній семінарії, семінаристом неодноразово їздив на місії і після закінчення семінарії вирішив послужити нашим вірним на "Великій Україні". Кожного року отець Іван приймає семінаристів: були брати зі всіх греко-католицьких семінарій, було чимало питомців із нашої alma mater. Не став виключенням і цей рік: на запрошення отця-пароха дрогобицькі семінаристи прибули на Донбас.

Браття приїхали в Димитрів 5 січня 2014 року, в неділю перед Свят-вечором. З вокзалу відразу направились до храму, щоб разом із вірними зустріти владику. Освячення храму святих верховних апостолів Петра і Павла почалось о12:00. Першу Божественну Літургію у співслужінні 14 отців відслужив владика Степан (Меньок) – екзарх Донецько–Харківський УГКЦ. У проповіді владика зазначив: «Ми будуємо храм не на власну славу, але на славу Бога, де можуть молитися люди». Вірні мали можливість приступити до Святих Таїнств, пізніше відбулось освячення води. По закінченню Богослужінь всі молільники мали можливість познайомитись і поспілкуватися за святковою трапезою.

Будівництво храму триває із 2007-го року. Храм ще не повністю оздоблений, проте потреба освячення була нагальною. Як зазначив отець Іван, люди вже не поміщалися в капличці, а оскільки на вулиці молитись холодно, то освятили храм саме зараз, а не на празник покровителів. На освячення приїхали священики УГКЦ із своїми вірними із 3-х деканатів екзархату, також були 2 священнослужителі із УПЦ КП, 12 семінаристів з різних семінарій нашої Церкви. Загалом, участь у молитві взяло близько 180 осіб. За заслуги перед Церквою, отця-пароха Івана Василенка нагороджено золотим хрестом з прикрасами.Â Після святкової Різдвяної Літургії отець уділив Св. Тайну Хрещення.

Служіння братів Романа і Мар'яна полягало у супроводженні Передріздвяних Богослужінь своїм співом і у підготовці храму до Різдва. Також з колядою провідали всіх парафіян нашої Церкви.

Див. фоторепортаж: