... Пасхальні відвідини Донецької області [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальні відвідини Донецької області [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 21 квітня 2015 15:09

altЦьогоріч на Донбас вирушив брат V-курсу Марян Топорович та учасник Львівської Самооборони Андрій Кретович. Дорога потягом простелилася до Дніпропетровська, а потім з пересадками до міста Димитров, а саме до храму Свв. Верховних апп. Петра і Павла. Пастирем даної парафії впродовж 14 років є о. Іоан Василенко.

Парафіяни початково гуртувалися навколо помешкання священика, з плином часу міська влада виділила земельну ділянку для потреб громади. Спочатку постала тимчасова капличка, проте число вірних збільшувалося, тому отець разом з вірними дозріли до побудови величного храму, оздоблення якого триває досі. Першими, хто відгукнувся на проповідь Слова Божого, були переселенці з Галичини, проте Слово Господнє, яке є «живе і діяльне», проросло і в серцях безбожників, комуністів. Також вірні Київської Церкви нез'єдинених ієрархій поступово почали бачити себе у лоні «Святої Апостольської Церкви».

Отець Іоан попри своє українське прізвище є росіянином. Виховуючись у радянській сім'ї, юний Іван не чув про Бога. Проте щасливий випадок закинув його родину з Мурманська до Надвірної Івано-Франківської обл., де в школах починали вводити курс Християнської етики. Одного разу до школи завітали семінаристи. Вони розкривали тему «Божа Любов». Так почалось воцерковлення майбутнього пастиря.

Брат Мар'ян прибув на парафію в страсну п’ятницю, спільно молився, супроводжував співом богослужіння, виголосив промову про життя семінарії і Церкви. Освячення Великодніх «приносів» почали у суботу, де в одному з мікрорайонів міста зібралося близько 250 чоловік. Богослужіння празника Воскресіння Христового почалися опівночі, участь в них взяли участь близько ста парафіян, після чого знову було освячено паски. Потім відвідали місця перебування українських воїнів, блок-пости, де молилися, спілкувалися і на пам'ятку дарували іконки, календарі, Біблії. Також в Неділю Воскресіння були запрошеними на храмовий празник римо-католицької парафії Божого Милосердя м. Красноармійська.

Вірні УГКЦ м. Димитров висловлюють подяку за дарунки з Львівщини, а саме о. Богдану Добрянському за подарований фелон і видавництву «Свічадо» за виділену літературу. Брат Мар'ян вдячний владиці Григорію (Комару) за сприяння у здійсненні поїздки, та братству за молитву.

Див.фоторепортаж: