... Семінаристи розділили радість Воскресіння з вірними села Голдашівка [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи розділили радість Воскресіння з вірними села Голдашівка [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 30 квітня 2015 19:44

altБрати третього курсу Микола М. Германович та Віталій Миська на Пасхальних місіях цього року відвідали парафію Зарваницької ікони Божої Матері с. Голдашівка, Бершадського р-ну, Вінницької обл., де вже багато років служить Церкві та народу ревний та щирий священик – о. Михайло Будник. Прибули брати у Голдашівку 8 квітня, де їх із щирими обіймами зустріли отець із сім'єю.

Вже з першого дня перебування на місіях браття служили тим, що супроводжували усі богослужіння страсної седмиці та Великодні відправи своїм співом. Одним із перших цікавих для братів моментів у Голдашівці був похід до школи, де відбулася приємна зустріч семінаристів із дітьми та вчителями. Браття розповіли присутнім про важливість подій, які ми переживаємо у страсний тиждень, про страждання, смерть та Воскресіння Ісуса Христа. Після цього поділились з дітьми цікавими релігійними журналами та календарями.

Прекрасним є те, що на парафії, поблизу храму, є молодіжний центр «Надія», де кожного дня брати, діти та молодь села збирались і проводили цікаво та весело час, граючи у різні ігри, та просто приємно спілкуючись. У Голдашівці є цікавий звичай: після богослужіння у Великий четвер отець із парафіянами збираються на спільну велику родинну вечерю, де разом розважають над подіями страстей Христових, діляться своїм пережиттям за час посту та співають духовні пісні.

Отець Михайло, окрім Голдашівки, ще обслуговує парафію Казанської ікони Богородиці у с. Романівка, парафію Покрови Пресвятої Богородиці у с. Осіївка та парафію Новомучеників Українських у м. Бершадь. Тож у Велику П'ятницю Гріб Господній виставлявся в усіх вище перелічених храмах. Люди з особливим трепетом та жалем приступали до Плащаниці, били доземні поклони та цілували рани Спасителя. У Велику Суботу після ранкового богослужіння відбулось прибирання та підготовка до Неділі Пасхи. Вже ввечері отець Михайло із семінаристами та молоддю із Голдашівки вирушили звіщати та ділитися радістю Христового Воскресіння у м. Бершадь, де була відслужена Божественна Літургія та освячено Пасхи. Рівно опівночі «Христос Воскрес» почали голосити і в самій Голдашівці, де була відслужена Воскресна Утреня, Літургія та освячено Пасхи, а вже над ранок отець із братами завітали в села Осіївка та Романівка, де відслуживши Службу Божу, також освятили Пасхи. У своїй проповіді отець наголошував, що кожна людина є свідком Христа, повинна голосити Слово Боже між людьми та сама ним жити. Лозунг парафії так і звучить «Христа прийняти – Христа свідчити – Христом жити».

Після обіду брати з молоддю та дітьми знову зібрались біля центру молоді, де весело провели час проводячи гаївки, граючи в ігри, спілкуючись. У Світлий Понеділок та Вівторок день починався із Літургії, опісля зустрічі з молоддю, а у вечері – вечірня. Під великими враженнями брат Микола та брат Віталій у Світлу Середу 15 квітня повернулися додому. Брати дуже вдячні отцю Михайлу із сім'єю за такий теплий прийом, за щирі розмови, смачні сніданки, обіди та вечері приготовані їмостю із любов’ю, за довіру та неоціненну практику служіння на місійних теренах. Це вдруге брати відвідали Голдашівку, а її жителів запевнили, що з Божою поміччю приїдуть туди і втретє.

Брати складають щиру подяку владиці Григорію (Комару) та ректорату семінарії за надану можливість поїхати цьогоріч на Пасхальні місії.

Див.фоторепортаж: