... Коляда на Вінниччині [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Коляда на Вінниччині [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 01 лютого 2018 17:11

altЦьогоріч брати Дрогобицької духовної семінарії Микола М. Германович (VI курс) та Михайло Карпінець (ІІ курс) провели Різдвяні свята на Вінниччині у м. Бершадь. Там душпастирює о. Михайло Будник, який окрім вищезгаданого міста є адміністратором ще 4-ох парафій Київської Архиєпархії УГКЦ. Разом із сім’єю священик прийняв місіонерів до своєї домівки і на декілька днів браття відчули себе членами їхньої домашньої Церкви.

Семінаристи прибули у Бершадь 5 січня зранку, де їх вже очікував о. Михайло із своєю молодшою донькою. Вони радо зустріли місіонерів і запросили до своєї домівки. За декілька годин на чолі з отцем та активними парафіянами браття вирушили до новозбудованого храму, де відбулось прибирання. Після цього із молодшими парафіянами відбулася репетиція вертепу, у якому брали участь семінаристи.

Зранку 6 січня отець відслужив Літургію св. Йоана Златоустого, яку своїм співом супроводжували брати, а також син отця. В підготовці до Святої вечері відбулася ще одна репетиція вертепу. Свят вечір брати провели у сімейному колі о. Михайла.

Опісля подались до храму на молитву, де була відслужена Велика вечірня. Опівночі вже на іншій парафії у с. Голдашівка розпочалася святкова Божественна Літургія на яку прибули парафіяни із сусідніх сіл. Пізньої ночі брати відправились відпочивати до домівки священика, однак не надовго, бо о 06.00, 7 січня, в м. Чечельнику супроводжували співом Божественну Літургію. Тоді повернулися до Бершаді, де о 09.00 відбулася наступна Літургія. Після її завершення відбулося маленьке свято, бо окрім вертепу, із Христовим Різдвом парафіян привітав гурт хлопчиків, які за допомогою музичних інструментів виконали декілька колядок.

Вже після обіду гуртом, який складався з дітей священика, молоді та братів-семінаристів, вирушили по домівках парафіян. Люди радо приймали колядників, а тому співи колядок затягнулися аж до пізнього вечора і продовжились наступного дня.

8 січня браття взяли участь у Божественній Літургії, яку не лише супроводжували співом, а й мали можливість проповідувати.

Наступного дня браття вирушили додому, щоб вже на рідних парафіях продовжувати святкувати світлий празник Христового Різдва.

Брати висловлюють щиру подяку о. Михайлу та його родині за теплий прийом. А також виражають слова вдячності ректорату ДДС та духівнику братства « Введення в Храм Пресвятої Богородиці» владиці Григорію (Комару) за можливість подорожувати та послужити на місійних теренах.

Див.фоторепортаж: